Otřesný případ na Slovensku: Starší ze synů mrtvolu otce zabalil do igelitu z obavy o bratra

Bratři žili několik týdnů v bytě s mrtvolou otce.

Synové žili s mrtvým otcem v jednom bytě několik týdnů

Zpanikařil jsem, bál jsem se, jak to bude zvládat bratr, řekl starší z dvojice sourozenců, která obývala několik týdnů byt ve slovenském Humenném s mrtvolou otce. Zetlelé tělo připomínající mumii našli tamní policisté za dveřmi letos v srpnu. 62letý muž byl zabalený v igelitu a obvázaný lepicí páskou. Ač vyšetřovatelé vyloučili cizí zavinění, případem se stále zabývají kvůli možné trestní odpovědnosti spojené s dobou mezi úmrtím muže a nálezem těla.

Starší z dospělých synů se redakci TV JOJ přiznal, že otce do igelitu zabalil on, a to kvůli svému o dva roky mladšímu bratrovi. Bál se, jak bude otcovo úmrtí prožívat, protože věděl, jak těžce nesl před několika lety smrt jejich matky. „Můžu jen říct, že když otec zemřel, prostě jsem zpanikařil. Rozhodl jsem se ho zabalit. Nehodlal jsem říct bratrovi, že je po smrti,“ uvedl starší syn Pavol.

ČTĚTE TAKÉ: Drama v Košicích: Žárlivý policista střílel na milence své ženy. Muž skončil v nemocnici

Případ si tehdy na místě převzal prešovský krajský policejní vyšetřovatel. Následovalo odborné vyšetření. Úkolem bylo také zjistit, co bylo příčinou smrti muže a zda nemohlo jít o cizí zavinění.

„Když jsem ho šel večer zkontrolovat, už nedýchal,“ řekl starší syn. Cizí zavinění poté definitivně vyloučil patolog. Vyšetřování nicméně stále pokračuje. Policie se zabývá nakládáním s tělem od okamžiku úmrtí do jeho nálezu a z toho vyplývající možnou trestní odpovědností.

K srpnovému nálezu došlo v bytě v Humenném poté, co se zpoza dveří linul zápach. Policie potvrdila, že synové žili s mrtvolou otce v igelitu několik týdnů. Ihned poté skončili oba za mřížemi vazební cely. Bratři byli nakonec z vazby propuštěni. Pavol si mezitím uvědomil, že nejednal správně. „Kdybych věděl, čím vším si projdu, zachoval bych se jinak. Nechtěl jsem riskovat, že by to brácha psychicky neunesl,“ kál se poté, co opustil vazbu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vypadalo to jako nehoda, ale šlo o vraždu. Muž narazil do auta expřítelkyně, dostal 25 let

Tagy: