Modřiny po celém těle a škrábance. Cestující si stěžuje na revizorky, ženu uklidňovala policie

Incident se odehrál na zastávce trolejbusu ve Zlíně.

Bitka s revizory

Neplatný lístek v MHD většinou končí zaplacením pokuty. Ve Zlíně se ale kvůli němu dostaly do křížku dvě revizorky a cestující. Konflikt nakonec přerostl až ve fyzickou potyčku, kdy každá ze stran tvrdí, že byla napadena tou druhou. Incidentem se už zabývají policisté.

Na zastávce, kde ženy z trolejbusu vystoupily, se měla strhnout potyčka. „Chtěla jsem odejít a paní revizorka mě chtěla zadržet. Chytila mě tedy, načež jsem upadla na zem. Tam mě dost hrubým způsobem držela do příjezdu policie,“ řekla pro CNN Prima NEWS cestující. Zároveň uznala chybu, že odmítla prokázat totožnost.

ČTĚTE TAKÉ: Strašlivá vražda před očima tříletého syna. Muž mačetou ubodal svou exmanželku

Z konfliktu prý žena nevyvázla bez zranění. „Měla jsem modřiny po celém těle, byla jsem doškrábaná. Revizorce jsem se bránila, aby mě pustila, ale ona mě tahala po chodníku,“ dodala.

Podle dopravního podniku to ale byla cestující, kdo se choval agresivně. Jednu z revizorek měla poškrábat a pokousat. Ta je tak nyní v pracovní neschopnosti. „Evidujeme škodu, jednak na nemocenské, která je vyplácena zaměstnankyni, ale také škodu na věcech,“ uvedl právní zástupce dopravního podniku Radek Ondruš.

Podle společnosti se incidenty mezi cestujícími a revizory stávají a nejsou ojedinělé. Konfliktem mezi třemi ženami se zabývají kriminalisté. „Policisté nyní zjišťují okolnosti této události, vyslýchají svědky a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ řekla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Podle policie zadržení cestující nebylo jednoduché a žena se nakonec musela uklidnit v policejní cele. Pokud vyšetřování prokáže, že agresorem byla cestující žena, hrozí jí za výtržnictví až dva roky za mřížemi.

Tagy: