Drama v Kopřivnici: Turisté našli těžce zraněného muže. Zřejmě se zřítil z rozhledny

Muž na Novojičínsku se zřítil z rozhledny, zasahoval vrtulník

Muž byl po pádu z Bezručovy vyhlídky v Kopřivnici ve vážném stavu transportován do nemocnice

Těžce zraněného muže, který měl pravděpodobně spadnout z Bezručovy rozhledny, našli v pátek odpoledne turisté v Kopřivnici na Novojičínsku. Muž byl v kritickém stavu transportován do nemocnice. Jak k nehodě došlo, policisté zatím vyšetřují.

„Informaci o pádu osoby z rozhledny v Kopřivnici přijali krajští operátoři 1. září před půl čtvrtou odpoledne,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Hampl a dodal, že na místo okamžitě vyrazila posádka i vrtulník s lékařem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozivé záběry zřícení hasičského vrtulníku. Stroj začal hořet během letu, spadl vedle školy

„Osmačtyřicetiletý muž byl nalezen náhodnými kolemjdoucími turisty v lese pod rozhlednou v bezvědomí a přímém ohrožení života. Pozemní posádka dojela na konec příjezdové cesty, posledních přibližně šest set metrů pak musel tým terénem do kopce pěšky,“ popsal Hampl průběh zásahu.

Lékař, který byl vysazen pomocí jeřábu z vrtulníku, provedl prvotní vyšetření, které ukázalo vícečetná poranění se značnou ztrátou krve. Bylo nutné muži zajistit dýchaní, podat léky a infuzní roztok a uložit ho na podtlakovou matraci.

„Vzhledem k vážnosti zranění byl muž poté letecky transportován do nemocnice. Novojičínští policisté prověřují okolnosti pádu a prozatím vyloučili cizí zavinění,“ doplnila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

SLEDUJTE: Let hrůzy. Vlivem běsnící bouře zažili turisté cestující na Mallorcu velké turbulence

Tagy:
Policie ČR turistika krimi pád Novojičínsko zdravotnická záchranná služba Kopřivnice Bezručova vyhlídka Moravskoslezský kraj