Strašlivá vražda před očima tříletého syna. Muž mačetou ubodal svou exmanželku

Muž si na ženu počíhal u jejího nového bydliště, když ráno odváděla děti do školky.

Zabíjel mačetou u školky

Vražda za bílého dne uprostřed francouzské vesnice. Dvaačtyřicetiletou ženu, matku čtyř dětí, zabil bývalý manžel. Toho kvůli jeho násilné povaze před třemi roky opustila. Počíhal si na ni u jejího nového bydliště, když ráno odváděla děti do školky. Zřejmě neunesl rozchod a mstil se.

Bylo půl deváté ráno, když Karen odvedla své nejmenší dítě do jeslí a vracela se spolu s tříletým synem domů. Tam už ale nedošli. Vrah ji přepadl ve čtvrtek přímo na ulici v obci Croix de la Rochette ve Francii a zasadil jí několik ran nástrojem podobným mačetě. To vše před očima několika svědků, včetně maličkého syna. O hrozivém případu informovala francouzská média včetně tamějšího rozhlasu France Bleu.

ČTĚTE TAKÉ: Kameru si strč do někam. Na Žižkově měl před dětmi zavraždit ženu, u soudu nešetřil nadávkami

„Viděla jsem přijíždět policii a záchranku. Vyběhla jsem ven a všimla si, že tam na zemi někdo leží. Je to děsivé, když se to stane takhle blízko vás,“ uvedla svědkyně. „Jsme malá klidná vesnička. Nikdo tu takovou hrůzu nečekal,“ doplnila další.

Jak se ukázalo, útočníkem byl bývalý manžel oběti. Žena, která pracovala jako policistka, se s ním před třemi roky rozvedla a nechala se z francouzského města Nice, kde žili, přeložit do zapadlé horské vísky. Tam začala nový život. Bývalého muže několikrát žalovala za porušení ochranného příkazu, který ji měl před jeho pronásledováním chránit.

Utekl do buddhistického centra

„Bydlel tu s matkou a byl to takový podivín. Moc nemluvil. A viditelně těžce nesl, že ho žena opustila. Propadl totální depresi,“ vypověděla sousedka vraha.

Muž po hrůzném činu utekl. Policisté po vrahovi své kolegyně pátrali v okolních horách. Po čtyřiadvaceti hodinách ho našli v autě na parkovišti u buddhistického meditačního centra.

Zavražděná žena byla matkou čtyř dětí – dvou dcer, které měla s bývalým manželem, a dvou malých synů z nového svazku. Stala se letos už 90. obětí stále rostoucí vlny partnerského násilí, se kterým se Francie potýká.

Tagy: