Tak koho? Plzeň může v Lize mistrů schytat i kombinaci PSG, Liverpool a Dortmund

Teď už nemusí snít, mohou tipovat. Viktoria Plzeň aktuálně zažívá příjemné napětí při čekání na soupeře, které jí přiřkne los základních skupin Ligy mistrů. Na západ Čech mohou v průběhu podzimu přicestovat skutečně nejzvučnější fotbalové značky. CNN Prima NEWS vám v článku nabízí jak nejzajímavější kombinace soupeřů pro tým Michala Bílka, tak nejhratelnější možnou variantu.

Každá česká účast v mimořádně štědré evropské soutěži je nesmírně prestižní. Pro leckteré hráče z tuzemské ligy je to jediná možnost, jak se setkat s hvězdami, které sami obdivují v televizi. Životní zážitek.

Možní soupeři Plzně

1. koš: Real Madrid, Frankfurt, Manchester City, AC Milán, Bayern Mnichov, PSG, Porto, Ajax

2. koš: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus Turín, Atlético Madrid, Sevilla, Lipsko, Tottenham

3. koš: Dortmund, RB Salcburk, Šachtar Doněck, Inter Milán, Neapol, Benfica Lisabon, Sporting Lisabon, Bayer Leverkusen

Proto si někteří hráči Viktorie Plzeň přejí, aby jim byla předložena pouze ta největší kvalita, zahráli si na gigantických stadionech, které zatím navštívili jen ve videohře. Jiní by možná rádi příjemný mix věhlasných klubů a jednoho takzvaně „hratelného“ týmu, díky čemuž by červenomodří mohli pomýšlet na třetí místo, a tedy přesun do jarního play-off Evropské ligy.

Do skupiny se vrhnou ze čtvrtého koše – papírově nejslabšího. Co se tedy může upéct ve čtvrtečním losu, který proběhne od 18 hodin v tureckém Istanbulu?

Šílená (a zřejmě nehratelná) varianta

Někteří členové aktuálního plzeňského kádru si zahráli Ligu mistrů i před čtyřmi lety, kdy do skupiny Viktoria schytala giganta Real Madrid. A třeba Václav Pilař si při premiérové účasti Plzně mezi smetánkou před 11 lety zahrál proti Barceloně i AC Milán.

Aby byla historie klubu bohatší, možná by nebylo od věci čelit klubům, které zatím Viktoria nepotkala. Do této skupiny už nepatří ani Manchester City, Bayern Mnichov nebo Atlético Madrid.

Tak co třeba odehrát dva zápasy proti vražednému útoku Messi, Neymar a Kylian Mbappé? A k tomu potkat další dva nesmírně atraktivní mančafty s tradičně výtečnými fanoušky?

  • Paris Saint-Germain, Liverpool a Borussia Dortmund

Mix atraktivna a hratelna

Pokud by Plzeň zamířila do výše zmíněné hvězdné společnosti, byla by to velká věc, ale šance na sbírání bodů do českého koeficientu by byly titěrné. Proto by svěřenci Michala Bílka možná uvítali klání se dvěma fotbalovými monstry a pak utkání se soupeřem, kterého je při troše štěstí možné porazit. Například:

  • Paris Saint-Germain, Chelsea a Sporting Lisabon

Největší šance na sbírání bodů

Samozřejmě se může stát, že los bude hořkosladký. V tom smyslu, že Štruncovy sady nenavštíví nejobávanější a nejatraktivnější soupeři, ale zase bude reálnější sbírat body.

  • Frankfurt, Sevilla a Šachtar Doněck

Případně je také možné nabídnout jinou kombinaci, která by pro Plzeň znamenala setkání s českými reprezentanty Patrikem Schickem a Adamem Hložkem. Tedy s německým Bayerem Leverkusen, který začal novou sezonu katastrofálně.

  • Porto, Sevilla a Bayer Leverkusen

Možností je nespočet. A úřadující čeští šampioni se určitě nemohou dočkat, až se dozví, proti komu budou za zvuků hymny Ligy mistrů nastupovat.

Tagy:
los FC Viktoria Plzeň Liga mistrů fotbal Borussia Dortmund Kylian Mbappé Bayer Leverkusen Liverpool FC Michal Bílek Liga mistrů UEFA Paris Saint-Germain FC Bayer 04 Leverkusen Sevilla FC UEFA Lionel Messi Neymar FC Porto