Talisman, který pomohl Pavlovi na Hrad. Slon se k němu dostal od malé dívenky, příběh dojímá

Příběh malé Sofinky a plyšového slona sklízí tisíce reakcí na sociálních sítích. Pomohl plyšák generálovi v cestě na Hrad? Přestože se Petr Pavel nechlubil žádným talismanem, kabelka jeho manželky Evy prozradila, že plyšový sloník dvojici doprovázel. Nově zvolenému prezidentovi jej věnovala jedna z jeho nejmladších podporovatelek.

„Sofinka jela do Prahy dát Petru Pavlovi svého plyšového slona pro štěstí. Říkala jsem jí, že se to asi nepovede,“ svěřila se paní Tereza B., která svou dceru vzala na jednu z předvolebních akcí.

„Když začaly bít zvony na Týnské věži, z níž se rozvinula česká vlajka a všichni začali zpívat, moje dcera zpívala s nimi a já jsem cítila mrazení. Už jsme pomalu odcházeli a Sofi říká: ‚Mami, ten slon!‘,“ pokračovala ve vyprávění paní Tereza.

Fischer zprostředkoval předání

Společně s dcerou tak zamířily alespoň za neúspěšným kandidátem a senátorem Pavlem Fischerem, kterého v dáli zahlédly. „Pojď, řekneme mu, ať ho dá generálovi,“ řekla Sofie, a tak se i stalo. „To je ale velmi zodpovědný úkol, ten bych se sám obával vyplnit. Pojď,“ vzal ji za ruku senátor a společně plyšáka odnesli do zákulisí.

„Tak se slon pro štěstí dostal až ke generálovi, a proto vyhraje,“ dodala matka ještě před výsledkem voleb. V příspěvku, který sdílela na Facebooku, také upozornila na fotku, kde plyšák kouká z kabelky paní Evy Pavlové. Příspěvek sklízí tisíce reakcí.

Sofinka jela do Prahy dát Petru Pavlovi svého plyšového slona pro štěstí. Říkala jsem jí, že se to asi nepovede. Když se...

Posted by Tereza Burešová on Wednesday, January 25, 2023

Naopak Pavlův soupeř Andrej Babiš (ANO) se nejen v prezidentských debatách chlubil Pražským Jezulátkem. Figurku si bývalý premiér bral i do televizních debat, výhru mu ale nezajistilo. Volby skončily ziskem 58,32 procenta hlasů pro Pavla, ten do úřadu nastoupí v březnu.

Tagy: