Tanec a hudba jako terapie. Africký dětský domov vrací sirotkům úsměvy a baví publikum

Dětský domov Musaka Kids Africana

Musaka Kids Africana

Úsměvy od ucha k uchu doprovází každý jejich pohyb. Dětský domov Musaka Kids Africana v Ugandě pomáhá sirotkům, kteří si prožili smutné okamžiky, navracet radost do jejich mladých životů. „Skrz hudbu, tanec a lásku k Ugandě mají děti blíž k sobě i ke světu. Vidí vlastní potenciál,“ píše domov na svých webových stránkách.

„V Ugandě je kvůli epidemii AIDS, extrémní chudobě a dekádám občanského konfliktu víc sirotků než kdekoliv jinde na světě – přes 2,4 milionu dětí. Jsme proto v Ugandě, abychom pomohli co nejvíce mladým lidem, kolika můžeme. Dětem zajišťujeme bezpečné přístřeší, jídlo, oblečení, vzdělání a zdravotní péči. Skrze nás se děti naučí dovednosti, které budou v budoucnu potřebovat. Jejich životy se dočista promění,“ píše na svých stránkách dětský domov Masaka Kids Africana.

Domov založený v roce 2013 aktuálně pečuje o 15 sirotků ve věku 2 a více let. Všechny děti mají podle dostupných informací na webu jedinečné životní příběhy. Některé přišly o oba rodiče v důsledku války či nemoci. Velký důraz klade dětský domov právě na hudbu a tanec, čímž sirotkům navrací úsměvy do životů a zároveň těší publikum, které se na představení chodí dívat.

„Publikum se rozplývá nad okouzlujícími úsměvy dětí a nádhernými africkými melodiemi doprovázenými vibrujícími tanečními pohyby. Téměř každé představení končí potleskem vestoje. Úžasným vedlejším efektem koncertu je inspirace, kterou hudba přináší prakticky každému posluchači. Navzdory tragédiím, které poznamenaly jejich mladé životy, děti září nadějí, jsou hudebně nadané a úžasně zábavné,“ uvádí se na webových stránkách.

Musaka Kids Africana také píše, že každý ušetřený dolar, který z představení zbyde, dětský domov použije, aby mohl pečovat o děti. Také veřejnost může dětskému domovu věnovat příspěvek. Zájemci se více dozví zde.

Tagy: