Tanky, nedostatek plynu či extrémní ceny energií? Vláda je jako v akčním filmu, tvrdí Fiala

Předseda vlády Petr Fiala

Co na to premiér (1)

Předseda vlády Petr Fiala se znovu opřel do organizátorů sobotní protivládní demonstrace. Kritikou nešetřil v pořadu Co na to premiér na CNN Prima NEWS. Zároveň také uvedl, že současná situace je velmi dynamická a sám Fiala si připadá jako v akčním filmu. Po vyřešení zásadního problému se totiž vždy objeví nový.

Předseda vlády Petr Fiala se v pořadu nejprve opřel do svolavatelů protivládní demonstrace. Mně se kupodivu ozývají lidé, kteří říkají, že jsou především rádi, že jsem ty věci pojmenoval pravými jmény, a to já jsem udělal,“ řekl premiér Fiala na CNN Prima NEWS. Podle něj se mu ozývají lidé, kterých se pouze dotkla interpretace v médiích. „Já za tím výrokem stojím, nemíním na něm nic měnit a dokonce si myslím, že je to moje povinnost lídra,“ řekl Fiala.

Fiala také řekl, že jeho vláda připravuje národní řešení kvůli energetické krizi. „Obavy lidí, jak zvládnout ceny energií, jsou naprosto na místě, to řešíme. Ale něco jiného jsou organizátoři této demonstrace,“ řekl Fiala.

Předseda vlády v pořadu také uvedl, že společnost žila 30 let v bezpečí. V současné době je však Evropa pod hrozícím válečným konfliktem. „Lidé se po dlouhé době setkávají s vysokou inflací a drahotou a samozřejmě jsou zneklidnění. Já mám taky obavy. Naším úkolem je na tyto obavy reagovat a vyřešit je. Jsou tu populisté, kteří říkají, že se to dá vyřešit ze dne na den,“ dodal Fiala, podle kterého však nic takového není možné

Premiér si uvědomuje, že současná inflace drtí občany České republiky více než ostatní státy v Evropě. „Někdy si připadám, jako by se vláda ocitala v akčním filmu, ve kterém hrdina vyřeší nějaký problém a pak se objeví další. Vyřeší i ten a přijde třetí,“ řekl Fiala, který zmínil covid, válku na Ukrajině a drahý plyn s elektřinou.

Záznam pořadu si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: