Děsivé detaily úmrtí Hájka: Tělo mělo vyplavit moře. Před zmizením pronesl záhadná slova

Okolnosti smrti skokana na lyžích Antonína Hájka jsou stále nejasné, tragédii ale pomáhají rozklíčovat nové detaily i svědci. Podle zdroje blízkého rodině mělo tělo úspěšného sportovce vyplavit moře u ostrova Langkawi v Malajsii. Co dalšího se o záhadné smrti ví?

Tělo Hájka mělo moře vyplavit tři dny po smrti, a to na ostrově Langkawi zhruba 20 kilometrů od pevniny. „Identifikace nebyla snadná, proto to trvalo tak dlouho,“ popsal webu Blesk zdroj blízký rodině zesnulého.

Zprávu má potvrzenou i redakce CNN Prima NEWS. Sportovec, který rád surfoval, navíc u sebe neměl žádné doklady, které by proces identifikace usnadnily. Kdy k nálezu přesně došlo, není jasné.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt Hájka zarmoutila jeho expřítelkyni Puskarčíkovou. Do nebe mu poslala dojemný vzkaz

Po smrti měl být Hájek už delší dobu. Nasvědčuje tomu i fakt, že před měsícem by sportovec oslavil 36. narozeniny, zemřel však ve 35 letech. Zdroj uvedl, že Hájek zemřel už na konci září. Rodina prý od tamních úřadů dostala informaci, že oceán byl v té době velmi rozbouřený.

Zda šlo o lehkovážnost, nebo úmysl, se neví. Web Blesk upozorňuje i na další detaily, které okolnosti mohou rozkrýt: „Až čas sesbírá všechny dílky skládanky,“ uvedl kdysi dobrodruh, jenž zmizel beze stopy loni na podzim. Nyní jeho věta vzbuzuje spoustu otázek.

Malajská média o nálezu těla neznámého muže informovala 30. září 2022. „Bylo spatřeno pasažérem osobní lodi kolem poledne.“ Pobřežní hlídka vyslala pátrací člun zhruba kilometr východně od pevniny. Spojitost ale nelze ověřit.

Zesnulý Hájek měl rád exotiku, což dokazují jeho fotky z dovolené. Do Malajsie měl se svou ženou jezdit opakovaně. „Jako Krokodýl Dundee,“ smál se v dubnu 2019 s odkazem na hrdinu z akční komedie.

Český sportovec se narodil ve Frýdlantu, ale mládí prožil v Harrachově. Skokům na lyžích se věnoval od pěti let a už tehdy patřil mezi nejlepší na světě. Po ukončení profesionální kariéry se věnoval trénování mládeže a mezi lety 2018 a 2022 trénoval postupně ženskou i mužskou reprezentaci.

Tagy: