Nepřejte si vidět, co se stane. Tenistka Hlaváčková zuří, ukradli jí věci pro uprchlíky

Pomoc dvěma Ukrajinkám poté, co uprchly před válkou, se rozhodla stejně jako řada Čechů také bývalá tenistka Andrea Sestini Hlaváčková. Ale stihla se u toho i pořádně naštvat. Někdo jí totiž ukradl věci, které chtěla ženám poslat na pomoc.

Spousta Čechů se snaží pomoci uprchlíkům z Ukrajiny, jak jen to jde. Někteří zajišťují ubytování, jiní darují přikrývky nebo oblečení.

Pomoci dvěma maminkám, které míří z Ukrajiny do Česka, se rozhodla i Andrea Sestini Hlaváčková. Chtěla jim poslat boty a oblečení, které v tašce uložila ve sklepě. Dokonce na ni napsala, že se jedná o pomoc pro uprchlíky. Když se tam ale v pondělí vrátila, všimla si, že některé věci chybí. Zmizelo i oblečení pro malé děti.

„Koukám na tu tašku s těma botama a říkám si, že je nějaká prázdnější, vždyť se mi to tam sotva vešlo. A chybí tam dvoje Adidas kecky. A jelikož byly fakt hezké a já si říkala: ‚Ne, máš jich strašně moc, dej je pryč.‘ Tak vím přesně jaké,“ řekla Hlaváčková.

„Mě by zajímalo, jak to probíhalo. Jestli si ta paní vzala ten pytel s těma hadrama domů a tam si říkala: ‚Hm, tohle se nám bude hodit. Tohle nechám té ukrajinské chudince, která sem utíká z války...‘ Nebo viděla ty boty a řekla si: ‚To je pro ní škoda.‘ Nepřejte si vidět, co se stane té ženské, na které ty boty uvidím,“ rozčílila se.

Popsala také to, že nevěřila, že by mohl někdo udělat něco takového v dnešní složité době. „Jsem hloupá, nemůžu důvěřovat lidem a nechávat věci na veřejných místech,“ dodala zklamaně.

Andrea Sestini Hlaváčková je úspěšná česká tenistka. Od listopadu 2018 je neaktivní. Poslední zápas na tenisovém okruhu WTA odehrála v rámci Turnaje mistryň.

Tagy: