Teplé a mlhavé počasí bude převládat i v úterý. Kdy se citelně ochladí?

Město v mlze

Počasí 1.11.2022 7:10

První polovina týdne se v Česku ponese v duchu na listopad nebývale vysokých teplot. Ty by měly v úterý i ve středu dosahovat 16 °C. V úterý se také opět vyskytnou mlhy. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V druhé polovině týdne by se mělo citelně ochladit.

V úterý bude mlhavo nebo zataženo s nízkou oblačností, na horách a během dne místy i jinde polojasno. Odpoledne a večer bude od západu přibývat frontální oblačnost. Místy se vyskytne mrholení nebo slabý déšť. Později večer by na západě Čech mělo oblačnosti ubývat.

Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČMHÚ budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, při zmenšené oblačnosti dosáhnou až 19 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr se bude měnit na západní.

V noci by mělo být oblačno až zataženo a ojediněle se vyskytne slabý déšť. Postupně bude od západu polojasno. Ojediněle se objeví mlhy či zatažené počasí s nízkou oblačností. Nejnižší teploty budou v rozmezí 9 až 5 °C.

Ve středu pak bude převážně polojasno, zpočátku ojediněle, na Moravě se objeví místy mlhy či zatažené počasí s nízkou oblačností. Během dne bude přechodně až oblačno a ojediněle nastanou slabé přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 16 °C. Z týdenní předpovědi vyplývá, že by se v druhé polovině týdne mělo začít citelně ochlazovat.

Tagy: