Těžká psychopatie. Vrah z Kostelce je plně odpovědný a náleží mu trest, míní psycholožka

Místo činu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané

CNN_Domácí: Psycholožka o brutální vraždě tří lidí

Policisté v pondělí popsali detaily brutální vraždy tří lidí v Kostelci na Hané. Muž se podle nich na čin dobře připravil a své příbuzné chladnokrevně ubodal. Případ šokoval i ostřílené kriminalisty a za hrozivý ho označila i zkušená psycholožka Jana Woleská. Pachatel podle ní může trpět těžkou psychopatií. V tom případě by za své chování plně zodpovídal.

Podle psycholožky Jany Woleské může stát za brutálním činem těžká psychopatie pachatele. „Z toho, co jsem slyšela (na policejní tiskové konferenci), se domnívám, že jde o osobnostní patologii, která zřejmě vedla k nějakým nenávistným vzorcům chování. Ale troufnu si říci, že se v životě člověka nemůže stát nic takového, aby byl schopný tohle udělat, pokud je jen trošku sociálně kompenzovaný,“ myslí si Woleská.

Pokud by soudní znalci potvrdili, že se jedná o psychopatii, byl by pachatel podle Woleské plně odpovědný za své chování. „To, co bylo popsáno v rámci tiskové konference, je opravdu závažný trestný čin, který si zaslouží adekvátní trest. I já jako psycholožka jsem zvyklá na ledacos, ale tohle pokládám za něco hrozivého,“ řekla ve vysílání CNN Prima NEWS.

Z páteční vraždy tří lidí v Kostelci na Hané na Prostějovsku obvinili kriminalisté devětadvacetiletého muže. Ten podle vedoucího odboru obecné kriminality olomoucké krajské policie Jana Lisického členy své rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Vyzbrojil se přitom loveckými noži. Hrozí mu až 15 až 20 let nebo výjimečný trest. Muž se k činu doznal. Prostějovský soud jej v pondělí poslal do vazby. Motivem činu byly údajně neshody v rodině.

Tagy: