Těžké chvíle PSG. Šéfa vyšetřují kvůli únosu a mučení, hvězda je obviněna ze znásilnění

Fotbalový kolos PSG už jistě zažil příjemnější start týdne. Pařížané se totiž dostali do médií kvůli záležitostem, které vůbec nesouvisí s děním na trávníku. Tři soudci byli v pondělí jmenováni, aby prošetřili obvinění z únosu a mučení směřovaná na katarského šéfa klubu Násira Al-Chelajfího. A prakticky paralelně s tím se v médiích objevila zpráva, podle které je kvůli znásilnění vyšetřován marocký obránce Achraf Hakimi.

„Konečně,“ řekli si podle deníku L'Equipe právníci lobbisty Tayeba Benabderrahmanea. Francouzská justice totiž pověřila tři soudce, aby prošetřili obvinění z únosu a mučení zmíněného muže směřující především na Násira Al-Chelajfího, bývalého tenistu a od roku 2011 šéfa fotbalového kolosu Paris Saint-Germain. (Tuto pozici získal coby prezident společnosti Qatar Sports Investments, která klub už 12 let vlastní.)

Benabderrahmane byl zatčen v lednu 2020 v Kataru, kde se o tři měsíce dříve usadil kvůli lobbingu. V občanskoprávní žalobě tvrdí, že byl na území malého emirátu šest měsíců vězněn a mučen a poté umístěn do domácího vězení. V listopadu téhož roku byl propuštěn, když podepsal protokol o mlčenlivosti, ve kterém se údajně zavázal neprozradit „citlivé“ informace o Al-Chelajfím.

Násilný románek z Instagramu

Mezitím se rozjíždí další vyšetřování týkající se jiné osoby z PSG. Marocký fotbalista Achraf Hakimi je obviněn ze znásilnění. Čtyřiadvacetiletý obránce se měl zneužití dopustit teď v sobotu, když k sobě domů pozval mladou ženu, s níž se seznámil na Instagramu v polovině ledna.

Manželka Hakimiho byla s dětmi na dovolené v Dubaji a sám hráč se nechystal na nedělní zápas v Marseille, protože má zraněné stehno.

Po příchodu ženy ji podle jejích slov políbil, vysvlékl a následně došlo ke styku, i když jej údajná oběť odmítala. Poté měla z domu utéct a zavolat kamarádovi, který ji vyzvedl autem. Následně se v neděli obrátila na policii, přičemž ale například podle deníku Le Parisien nechtěla podat žalobu. Policie se nicméně kvůli závažnosti činu měla rozhodnout jednat z vlastní iniciativy.

Přibližně ve chvíli, kdy se objevila tato zpráva na veřejnosti, dorazil Hakimi na pondělní galavečer FIFA, na kterém se udělovaly různé ceny za uplynulý rok. Na akci se například dozvěděl, že byl umístěn do nejlepší světové jedenáctky.

Hakimi – jeden z hlavních dirigentů jízdy Maroka na nedávném šampionátu v Kataru – rozhodně není prvním fotbalistou, který čelí podobným trablům.

Například hráč Manchesteru City Benjamin Mendy strávil po sérii obvinění několik měsíců ve vazební věznici. Na začátku ledna ho soud shledal nevinným v šesti případech obvinění ze znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Světový šampion z roku 2018 stále čelí obvinění v jednom případu znásilnění a v dalším z pokusu o znásilnění. Soud by měl pokračovat 26. června.

V únoru byl očištěn mladý hráč Manchesteru United Mason Greenwood, kterému byl od loňského ledna předhazován pokus o znásilnění, manipulativní a nátlakové chování a napadení.

Tagy:
Francie hvězda vyšetřování Instagram mučení Paříž únos znásilnění obvinění fotbal Katar sport Paris Saint-Germain Násir Al-Chelajfí Paris Saint-Germain FC mučení Achraf Hakimi únos Achraf Hakimí Qatar Sports Investments