Marocký král se opilý potácel Paříží, na nohou ho držela ochranka. Alkohol má zakázaný

Marocký král Mohamed VI.

Že život panovníka nemusí být vždy plný slastí, poznali mnozí králové a císaři napříč historií. Ustláno na růžích nemají ani v dnešní době, kdy jsou vládnoucí linie mnohdy už podstatně omezeny konstitucí. Své o tom ví i marocký král Mohamed VI., který zjevně své strasti utápí v alkoholu. Panovník byl totiž ve středu v noci přistižen, jak se opilý potácel po ulicích francouzské Paříže. Doprovod mu dělala jeho ochranka.

Na sociálních sítích se začalo šířit krátké video, ve kterém se muž velmi nápadně podobný marockému králi očividně silně opilý motá na jedné z nočních ulic ve francouzské Paříži. Udržet se na nohou mu dělá problémy, a tak mu asistují jeho bodyguardi.

Video je velmi krátké, neboť jeden z mužů, kteří se o opilého panovníka starají, přispěchá k natáčející osobě, aby s nahráváním videa okamžitě přestala. „Můj Bože, to je Mohamed VI.,“ stihne říct muž, který video nahrává.

Podle arabských médií je jasné, že jde o marockého krále, protože známí jsou i lidé, kteří jej na videu doprovázejí. Má jít například o Abúa Bakra Azataira a jeho bratry Ottmana a Omara. Prvně jmenovaný z bratrů je MMA zápasníkem, přičemž je známo, že s králem Maroka jej pojí přátelství. Dokonce za ním měl letět v uplynulých měsících, přestože v Maroku v té době platil zákaz vstupu kvůli hrozbě šíření pandemie koronaviru.

Další média se pak podivují nad tím, proč je Mohamed VI. opilý, když je vyznavačem sunnitské větve islámu, která požívání alkoholu zakazuje.

Ačkoliv je Maroko konstituční monarchií, panovník má v této zemi na severu Afriky de facto stále nejvyšší pravomoci. Může odvolávat ministry či rozpustit parlament, stojí v čele armády a je i nejvyšší postavou církve v zemi. Sám Mohamed VI. je u moci od roku 1999, přičemž se zasloužil například o zlepšení postavení žen v Maroku.

Tagy: