Tlustý: Tahle vláda je něco mezi tragédií a zločinem. Zasela bodlák, který brzo vyroste

Vláda je něco mezi tragédií a zločinem, říká Tlustý

Letošní volby se nesou v duchu zakrytých problémů, které se brzy projeví na životní úrovni českých občanů. Těmito slovy kritizoval vládu premiéra Andreje Babiše bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý ve Zprávách Plus na CNN Prima NEWS. Kvůli astronomickému státnímu dluhu připodobnil jeho vládu k tragédii až zločinu.

Ačkoliv vláda Andreje Babiše prošla složitou koronavirovou zkouškou, peníze nevkládala do nápravy následků pandemie, ale aby si kupovala voliče. „Volby se nesou v duchu zakrytých problémů. Je vážné, jak se k tomu vláda postavila. To však s volbami skončí,“ varoval ve Zprávách Plus exministr financí Vlastimil Tlustý.

Nezaměstnanost bude kvůli tomu podle něj násobně větší než dnes. „To, co se děje ve vládě, je humorná ilustrace. Něco mezi tragédií a zločinem. Lidi bude ale spíš zajímat zdražování. Deset tisíc domácností nebudou mít na zvýšené úroky,“ upozorňoval dále. Babišova vláda podle něj započala velkou ekonomickou krizi.

„Za bilion korun tu byla vytvořena atmosféra klidu. Tato vláda nám ale po celé republice zasela bodlák a ten brzy vyroste. Uvidíme růst cen a pokles životní úrovně. Pokud si voliči přejí, aby dál klesala, tak Babiš je dobrý kandidát,“ tepal vládu, která podle něj bagatelizuje vážné problémy v podobě státního zadlužení.

Připomněl také „významného“ spojence premiéra Andreje Babiše prezidenta Miloše Zemana. „Doufám, že se nestane, že by prezident nemohl vykonávat úřad. Situace by se pro Andreje Babiše významně zhoršila,“ uvedl s tím, že každopádně prezidentovi přeje brzké uzdravení.

V posledních dnech se často spekuluje o zdravotním stavu hlavy státu, či dokonce o jeho smrti. Prezidentský kancléř Vratislav Mynář ve středu popřel spekulace o úmrtí Miloše Zemana. „Jsou to nesmysly! Pan prezident je v Lánech a národ ho uvidí v pátek, jak jde k volbám,“ řekl Mynář pro Frekvenci 1. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se Zeman už těší na povolební vyjednávání.

Pročítání volebních programů může být zdlouhavá a nudná záležitost. Pokud ale máte zájem se před volbami do Poslanecké sněmovny 2021 rozhodnout podle stranických programů, pomůže vám v tom volební kalkulačka, která vaše názory srovná se všemi kandidujícími stranami a seřadí je pro vás.

Tagy: