To nejlepší ze světového lázeňství: Ve Spa resortu Tree of Life věří na osud

Závěr roku pro většinu z nás bývá mimořádně hektický. V práci je potřeba dotáhnout většinu projektů, doma je zase třeba obstarat vše ohledně Vánoc a Silvestra. Není divu, že se na začátku nového roku často cítíme unavení a vyčerpaní. Tím spíš s ohledem na všechny dobroty, které k nejkrásnějším svátkům v roce patří a které jsme si pochopitelně nedokázali odepřít, protože kdy jindy, když ne na Vánoce? Je tedy nasnadě, že toužíme po pauze, která bude patřit jenom nám. Dobrá zpráva je, že si ji můžeme dopřát, třeba v Lázních Bělohrad, které jsou svou péčí o pohodu a zdraví vyhlášené po celém světě.

Jak na nový rok, tak po celý rok! A komu by se nelíbila vidina přímo ukázkového volna, v němž všechny chmury hodíte za hlavu a načerpáte dostatek nových sil na všechno, co jste si předsevzali, že v novém roce zvládnete, nebo na to, co vás jednoduše čeká a nemine. Je dokázáno, že už jen samo radostné očekávání má na člověka blahodárný vliv.

Umění wellness a lázeňství

Jedním z míst, kde se umí skutečně skvěle postarat o lidské tělo i mysl, jsou Lázně Bělohrad. Městečko, jehož základy stály už ve třináctém století, má bohaté zásoby rašelinišť, které přímo vybízí k lázeňským procedurám. Slatinné zábaly tady léčí už déle než sto let. Vyhledávají je ti, kdo chtějí prospět svému pohybovému ústrojí, ať už trpí revmatickými chorobami, bolestmi páteře, Bechtěrevovou chorobou, artrózou, poúrazovými stavy či po regenerují po ortopedických operacích. Ale i ti, kdo prostě jen chtějí dopřát svému tělu péči bez kompromisů.

Zdejší příroda navíc patří k tomu nejlepšímu, co Česko nabízí, ostatně fakt, že se nachází v turistické oblasti Podkrkonoší a v blízkosti Českého ráje, mluví sám za sebe.

Region je navíc protkán hustou sítí cyklostezek a tras pro pěší, je tedy více než přátelský ke všem, kde se nebojí do toho šlápnout a rozproudit svou krev v žilách i jinak než jen při plynných procedurách.

ČTĚTE TAKÉ: Dary nade vše: Pozornost, péče a relax. Dostanete je ve Spa resortu Tree of Life

To nejlepší z české i světové péče na jednom místě

Mezi místa vyhlášená svou pohostinností a profesionální péčí patří Spa resort Tree of Life. Tady lidem pomáhají cítit se lépe zimou, horkem, dotykem i tichem. Stačí si vybrat. „Tree of Life jsme vytvořili jako místo s přirozenou srdečností, uklidňujícím prostředím a vynikající péčí. Vkládáme do něj to nejlepší z našich zkušeností, znalostí a dovedností, abyste odsud odjížděli zdraví, silní a odpočatí,“ říká spoluzakladatelka resortu, MUDr. Jitka Ferbrová.

Zdejší filosofií je dopřát lidem to nejlepší, aby i oni po všech stránkách fungovali, jak nejlépe umí. Zkušenosti majitelé sbírali slušnou řádku let napříč celým světem. „S manželem jsme byli často na cestách... Obvykle to byly pracovní cesty a pobyty, na kterých jsme připravovali projekty pro nové nemocnice a zdravotnická zařízení. Pomáhali jsme zvýšit dostupnost lékařské péče v Kazachstánu, Libyi, Kurdistánu, Jordánsku, Vietnamu, Rusku i Gabonu,“ vypráví... s tím, že oním osudným místem, které je přimělo ke změně, byl Bahrajn, kde se odehrála celá řada šťastných náhod, jež vyvrcholily setkáním, na které se těžko zapomíná.

„Skutečně hluboký dojem v nás zanechal jeden osamělý strom. Strom života! Tak jej nazývají místní lidé. Objevil se před námi jako malé zelené nic ve chvíli, kdy jsme jeli pozorovat západ slunce. Jeden jediný strom, jeden jediný důkaz života uprostřed těch nejhorších podmínek, které si vůbec lze představit. Roste sám ve vyprahlé poušti. Jeden strom a kolem jen horký písek. Jak hluboké musí mít kořeny, aby dokázal najít uprostřed pouště vodu. Jak silná musí být vůle k životu, aby mohl desítky a stovky let růst.“

A tak stejně jako ve vyprahlé půdě dokázalo vyklíčit a zakořenit semínko stromu zdánlivě odsouzené k zániku, v Lázních Bělohrad začalo vznikat místo, jež využívá štědrého bohatství místní přírody, aby pomáhalo všem, kdo o to stojí. „Síla, odolnost, vytrvalost, umění žít a přežít. Chápali jsme, že je to zázrak, který nám příroda umožnila vidět. Zázrak, kterým se můžeme inspirovat pro náš nový projekt. Proto Tree of Life! Ke vzniku Tree of Life vedla dlouhá a spletitá cesta. O to větší je naše radost, že se vše nakonec podařilo, a že vás k nám můžeme pozvat, abyste i vy mohli prožít nevšední zážitek inspirovaný přírodou,“ zve všechny, kdo vědí, že sebepéče není hřích ale nutnost, ...

Tagy: