To není kamarád, ale normální hovado. Partner zavražděné ženy u soudu v Ústí zuřil

U krajského soudu v Ústí nad Labem v úterý pokračovalo projednávání brutální vraždy ženy z Jiříkova na Děčínsku. Z té je obžalovaný rodinný přítel, který ji měl loni v únoru napadnout a poté na lesní cestě zapálit. O emoce u soudu nebyla nouze. Vypovídal totiž jak druh zavražděné ženy, tak i její milenec.

S obžalovaným se jak zavražděná, tak i její druh znali dobře. Rodiny se prý společně navštěvovaly. Že by byl jeho kamarád něčeho takového schopný, prý netipoval. „Známe se nějaký pátek. Ale jestli si tohle říká kamarád. Tohle je normálni hovado, to nemůže udělat normální člověk. Nemám slov. Vře to ve mně ještě teď,“ uvedl Miroslav K., partner zavražděné ženy.

V osudný den prý svoji partnerku odvezl do Rumburku, kam chtěla na nákup a pak na kávu za kamarádkou. Partnerovi prý řekla, že přespí u ní. Právě proto ji prý večer nesháněl. Ráno už mu to ale bylo divné. V tu dobu se mu prý ozval i obžalovaný muž. „Kolem 8:45 mi volal obžalovaný, že se staví na kafe. Říkal jsem si, že je divné, že Simona není doma. Zkoušeli jsme jí volat oba dva. On říkal, že zavolá na policajty,“ popisoval u soudu.

ČTĚTE TAKÉ: Soud rozhodl o trestu za zabití chodců v Adršpachu. Řidič je ve vězení za podobné provinění

Pak si prý nedaleko cestou na benzínku všiml policejního auta a začal mít zlé tušení. „Jsou tam prý i hasiči. To mě znervóznilo a volal jsem na policii, že ji pohřešuju, že se Simona nevrátila domů,“ dodal. O pár chvil později se dozvěděl, že se jeho zlé tušení potvrdilo. Ze smrti své partnerky se prý dlouho nemohl vzpamatovat.

Obžalovanému hrozí i výjimečný trest

Podobně to má i další muž, který v úterý u soudu vypovídal. Ten si byl s mrtvou ženou víc než blízký. „Já slovo milenec nesnáším. Miloval jsem ji, z mé strany to byl vztah,“ popsal milenec zavražděné Petr T. s tím, že od svého druha žena neodešla proto, že milovala své děti.

Obžalovaný Karel K. od začátku svoji vinu popírá. Ženu prý nezavraždil. Znalci prý u obžalovaného nevylučují, že by v budoucnu mohl svůj čin zopakovat. Muži tak hrozí i vyjímečný trest. Soudkyně v úterý nevyloučila, že by o jeho osudu mohla rozhodnout už ve středu.

Tagy: