Tom a Jerry míří do kin. Film počítá s obvyklou dávkou kresleného násilí a naschválů

Známá animovaná dvojice se na obrazovkách snaží vzájemně zabít už osmdesát let. Nyní se příběh netradičního přátelství kocoura Toma a myšáka Jerryho přesune na plátna kin. Nový stejnojmenný film od hollywoodského studia Warner Bros. Pictures by měl mít v USA premiéru na jaře 2021, pokud to dovolí epidemická situace, píše web CNN.

Fanoušci kresleného příběhu se mohou těšit na klasický scénář obohacený o animované násilí. Film bude zčásti animovaný a zčásti v něm budou hrát „živí“ herci. Jak naznačuje trailer, který byl zveřejněn v úterý, dvojici čeká nelehký úkol. V centru New Yorku, kde se děj odehrává, se Jerry stěhuje do podlahové lišty v luxusním hotelu.

Jedna ze zaměstnankyň, kterou ve filmu ztvárňuje herečka Chloë Grace Moretzová, dostane za úkol myšáka vyhnat. Na pomoc jí proto přijde Tom. Jak je ale známo z minulých dílů, kocour boj s myšákem nevyhrává. Toma ve filmu čeká srážka s autobusem, elektrický šok nebo pád na betonovou silnici.

Film by měl jít do kin 5. března 2021. Filmová studia nyní plánují premiéry s velkým předstihem kvůli pandemii koronaviru. Doufají, že na jaře bude již opět možné sedět v uzavřených prostorách kin ve větším počtu lidí.

Některé filmy kvůli pandemii měly premiéru až o mnoho měsíců později, než bylo původně naplánováno, mezi nimi i nový James Bond (Není čas zemřít), který je v Česku zatím plánován na 2. dubna 2021. Jiná studia raději spoléhají na uveřejnění svých filmů prostřednictvím streamovací platformy.

Tagy:
New York film kino kocour premiéra kina Hollywood Česko USA Tom a Jerry myšák Warner Bros. Pictures Warner Bros. pandemie covidu-19 Chloë Moretzová