Hrdina od Pravčické brány. Statečný hasič Karel zachránil ikonické Sokolí hnízdo před zkázou

Sokolí hnízdo u Pravčické brány

Pravčická brána stále stojí

Stačilo málo a k požáru v národním parku přibyla další tragédie. Kus ohořelého dřeva spadl na střechu kiosku u zámečku Sokolí hnízdo vedle Pravčické brány. Díky všímavosti jednoho z hasičů se však oheň nestihl rozšířit.

Do turistického areálu Pravčická brána – Sokolí hnízdo, se po několika dnech vrátili provozovatelé. Na sociálních sítích informovali o tom, že jim informace o situaci v okolí památky zprostředkovával zejména ředitel Národního parku České Švýcarsko.

„Také se stal zázrak. Statečný hasič Karel Souček, jakmile to situace dovolila, se šel podívat na stav budovy zámečku Sokolí hnízdo. Všiml si, že kus ohořelého dřeva spadl z okolních skal na střechu kiosku a propálil ji,“ uvádí provozovatelé.

Dnes po třech dnech, které se nám zdály jako desetiletí, jsme se na chvilku dostali do našeho milovaného turistického...

Posted by Pravčická brána - Sokolí hnízdo on Wednesday, July 27, 2022

V místě propálení začalo doutnat a bylo těsně před požárem. „Pan Souček, který je rovněž vynikající tesař, tento začínající požár uhasil a přivolal hlídku, která následně všechno zabezpečila. Na toto se nikdy nezapomene,“ dodali. Lidé na sociálních sítích hasiče oslavují jako hrdinu.

Mezitím hasiči v okolí Hřenska nadále bojují s obřím požárem. V noci se plameny nijak zásadně nešířily, nebylo třeba ani přikročit k evakuaci dalších obcí. Hasiči nyní s nadějí vyhlížejí italská hasičská letadla, která by ve čtvrtek měla pomoci zkrotit přírodní živel. Stejně tak doufají, že jim se zásahem pomůže počasí. V pátek a v sobotu by mělo pršet.

Tagy: