Letadlo na Floridě spadlo mezi karavany. Městečko se proměnilo v inferno

Pád malého letadla do městečka postaveného z obytných vozů v americkém státě Florida si vyžádal několik obětí. Hasiči k nehodě vyjížděli ve čtvrtek večer tamního času. Svědci tragédie popsali dunivou ránu podobnou výbuchu a poté obrovský sloup kouře. O tragické události píše web CNN.

Hasiči zasahovali v 19:15 večer (1:15 středoevropského času, pozn. red.) v parku Bayside Waters, který je známý jako areál, ve kterém dlouhodobě parkují karavany. Jednotky našly na místě celkem čtyři hořící přívěsy, přičemž v jednom z nich zůstaly trosky stroje, informuje web CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Taylor Swift je v čele spiknutí proti Trumpovi, tvrdí konspirátoři. Má jí pomáhat liga NFL

„Můžeme potvrdit několik úmrtí, a to jak ze strany posádky letadla, tak ze strany rezidentů,“ uvedl náčelník hasičů Scott Ehlers v oficiálním vyjádření, aniž by uvedl přesný počet obětí neštěstí. Přístup k tělům komplikoval silný žár a vysoké plameny.

Jeden z obyvatelů provizorního městečka Steven Ascari uvedl pro web, že nejdříve slyšel něco jako výbuch a rovněž ucítil, jak se otřásl celý byt. „Pak jsem už jen viděl obří sloup kouře," poznamenal.

Ve stejný čas, kdy záchranný systém obdržel telefonát o požáru, byly ohlášeny komplikace z přilehlého letiště, které se týkaly dotyčného letu. Stroj zmizel z radaru asi pět kilometrů od letiště.

Jednomotorový stroj Beechcraft Bonanza V35 se do obydlené oblasti zřítil poté, co pilot ohlásil poruchu motoru, potvrdil Federální úřad pro letectví. Kromě zasaženého přívěsu se jinde mrtví nenašli.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vzal zesnulý strojvůdce osudnou jízdu jako záskok? Kolegové chtějí pomoci pozůstalým

Tagy: