Tragédie u Kolína: Na cyklistu zřejmě spadla větev. Resuscitace nepomohla, na místě zemřel

K tragické události došlo ve středu ráno na cyklostezce v obci Křečhoř u Kolína. Náhodný kolemjdoucí tam našel dvaasedmdesátiletého muže v bezvědomí. Přestože mu ihned poskytl první pomoc a zahájil resuscitaci, muž na místě zemřel. Zatím není jasné, jak k nehodě došlo. Zřejmě ji ale způsobila větev, která spadla ze stromu.

Událost byla nahlášena ve středu kolem půl sedmé ráno. „Šlo o řidiče elektrokola, který ležel na cyklostezce v obci Křečhoř, měla na něj spadnout větev,“ popsala mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Michaela Richterová webu iDnes.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž na Plzeňsku vyhrožoval střelbou. Zasáhová jednotka ho po hodině zadržela

Kolemjdoucí, který cyklistu na místě našel, okamžitě zahájil resuscitaci. „Později si zraněného převzala záchranka,“ uvedla Richterová. „Byli jsme přivoláni k muži v bezvědomí. Operátorka s oznamovateli zahájila okamžitě resuscitaci,“ sdělila mluvčí záchranné služby Monika Nováková.

Resuscitace však nebyla úspěšná, a přestože měl cyklista mít na hlavě helmu, zraněním podlehl. Na místo byl proto přivolán koroner. „Byla nařízena soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí.

Jestli smrt muže způsobila větev, která spadla ze stromu, či zdravotní indispozice, není zatím jasné. Podle Richterové případ dále vyšetřují kriminalisté, kteří zjišťují okolnosti tragické události.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Divoká honička na D1. Muž se pokusil vytlačit policisty ze silnice, auto měl plné migrantů

Tagy:
úraz Kolín Středočeský kraj úmrtí cyklista Policie České republiky okres Kolín Křečhoř