Mohl Braňo ještě žít? Igor popsal mrazivé detaily nehody. Řidič se zachoval otřesně

Okolnosti, při kterých přišel o život 45letý Braňo, jsou těžko pochopitelné. Vyšlo totiž najevo, že teprve 18letý řidič na slovenské silnici „závodil“ a po tragické nehodě ani nezavolal sraženému muži záchranku, informoval web Pluska. Ke střetu došlo poslední lednovou sobotu na trase mezi slovenskými obcemi Predmier a Bytča. Řidič je podle informací policie obviněn z usmrcení.

S podrobnostmi o tom, co se stalo po nehodě, při níž zemřel 45letý Braňo, se webu Pluska svěřil Braňův bratr Igor, který se na místo srážky dostavil. Bratrovi už ale pomoct nedokázal. „Když přijela policie, všechny čtyři osoby, které seděly při nehodě v autě, tvrdily, že vůz jel přiměřenou rychlostí a do cesty mu vběhla srna. Právě proto trefily chodce, který podle nich šel středem cesty,” napsal Igor s tím, že se nezmínily o tom, že na místo nehody přijelo další auto. Posádka podle něj také zamlčela, že její řidič při jízdě závodil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Taxík v Praze se rozjel a zabil studentku. Expert po tragédii připomněl základy z autoškoly

Asi pět minut poté, co auto chodce smetlo, přijel na místo další řidič, který se snažil okamžitě zjistit, co se stalo. „Spolujezdkyně mi tvrdila, že srazili člověka, tak jsem se ptal, co dělají a proč nevolají záchranku,“ uvedl pro žilinský zpravodajský portál SP 21 svědek nehody a upřesnil, že sražený člověk ležel nedaleko místa střetu a nikdo u něj nebyl. Řidič vozu, který měl srážku s chodcem způsobit, podle svědka místo poskytnutí první pomoci postával s ostatními venku a telefonoval.

Tragická nehoda se stala nedaleko obce Predmier v Žilinském kraji v sobotu 28. ledna. Řidič vozu ve večerních hodinách při pokusu o předjetí vozidla jedoucího před ním nestihl zareagovat a srazil chodce. To potvrdila i za pomoci kamerového záznamu z místa činu policie. „Řidič Volkswagen Golf měl při předjíždění vozidla Škoda Octavia přejet do levého pruhu, kde z dosud neznámých důvodů došlo ke srážce s chodcem,“ napsali slovenští policisté na Facebooku. „Vyšetřovatel obvinil 18letého mladíka z přečinu usmrcení. Okolnosti, příčiny a také míru zavinění tragické dopravní nehody vyšetřujeme,“ upřesnila policie

Tagy: