Nové detaily tragické srážky hasičů na kolech s autem: Za volantem měl být známý podnikatel

Pondělí 18. července si hasiči na Slovensku zapamatují jako černý den. Při výletě čtyř jejich kolegů na kolech do nich najel 53letý řidič v Range Roveru. Dva z hasičů na místě zemřeli. Podle webu Pluska.sk za volantem seděl známý podnikatel.

Tragédie se stala v pondělí nedaleko obce Sása na Slovensku. V zatáčce najel 53letý řidič v SUV do čtyř cyklistů – hasičů, kteří si užívali volno během výcviku. Jeden z mužů okamžitě zemřel, jeho kolega podlehl zraněním o několik chvil později. Jak přesně k nehodě došlo, je nadále předmětem vyšetřování, policisté pracují s jednou vyšetřovací verzí.

„Řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a nesledoval situaci v zatáčce. Po projetí pravotočivé zatáčky čelně narazil do dvou jedoucích cyklistů,“ uvedli policisté. Test na alkohol byl negativní, není jasné, jakou rychlostí řidič jel. Místní však tuší, co se stalo.

Podnikatel vyhledal pomoc

Za volantem měl totiž sedět známý podnikatel Ján M., který je majitelem luxusního hotelu ve Zvolene, píše web Pluska.sk. Redakce se na místo vydala, setkala se však pouze s partnerkou podnikatele. Z celé události byla velice nešťastná a prozradila, že její partner musel vyhledat odbornou pomoc. Více se však k tragédii nevyjádřila.

Lidé z okolí se shodují na jednom – podnikateli nebyla rychlá jízda cizí. „Řidič byl známá firma. Po asfaltu se hnal snad 150kilometrovou rychlostí, na polní cestě jel osmdesátkou. Několikrát ohrozil i moji manželku. Bylo jen otázkou času, kdy se takové neštěstí stane,“ svěřil se jeden z místních. Další tvrdí, že měl mít Ján M. v minulosti problémy s policií a údajně byl i vyšetřovaný. Policie se však k tomuto tvrzení nevyjádřila.

Miesto po Tebe zostane už navždy prázdne a naše srdcia zlomené 💔 Odpočívaj v pokoji 🕯 #hasičihrdinovia #nikdynezabudneme

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Wednesday, July 20, 2022

Byl milý a slušný

V místě tragédie nyní vzniklo pietní místo, kam lidé nosí květiny a svíčky. Všichni vzpomínají na oblíbené kolegy, kteří neváhali riskovat vlastní život, aby pomohli druhým. Jednou z obětí je Michal, hasič, který působil na stanici v bratislavské Rovince. „Vyrůstali jsme spolu. Byl to velmi fajn chlapec, slušný a milý,“ svěřil se jeho kamarád z dětství.

Za dva kolegy truchlí celý Hasičský a záchranný sbor, stejně jako dobrovolní hasiči. „Naše srdce zlomila strašná zpráva o tragické smrti jednoho z nás. Slova nedokážou popsat ten smutek a žal, který cítíme. Do hasičského nebe posíláme vzkaz: Budeš nám velmi chybět a děkujeme ti z našich srdcí, že jsi byl naší součástí,“ vzkázali dobrovolní hasiči z obce Rovinka.

Tagy: