Tragédie v Brazílii: Na lodě s turisty se zřítil obří kus skály, deset lidí nepřežilo

V Brazílii se odlomil kus skály a usmrtil několik turistů.

Pád skály v Brazílii

Deset lidí v sobotu zemřelo a nejméně tři desítky utrpěly zranění na jihu Brazílie poté, co se ulomil obrovský kus skály a spadl na několik lodí s turisty v jezeře Lago de Furnas. Informují o tom místní média, podle nichž se měly další dvě desítky lidí v souvislosti s neštěstím ještě pohřešovat. Jak se později ukázalo, většina z nich nakonec byla na nemocničních seznamech.

Neštěstí se stalo v brazilském státě Minas Gerais v sobotu kolem poledne místního času. Na jezero obklopené skálami a soutěskami, které je pro krásnou přírodu vyhledávaným cílem turistů, vyplulo několik lodí.

Turisté na jedné z nich najednou zpozorovali, jak ze skály začínají padat kameny. Volali proto na lidi v loďkách blíže skály, aby je varovali. Ti však už nestihli zareagovat, když se rázem zřítil několik metrů vysoký blok, jak je vidět na záběrech natočených mobilním telefonem.

Z 32 zraněných byla podle agentury AP většina propuštěna z nemocnice ještě v sobotu večer. Zůstalo jich tam ještě devět. Některé zdroje v sobotu uváděly, že se v souvislosti s neštěstím pohřešují dvě desítky lidí. Podle AP ale byla většina právě na nemocničních seznamech.

Na místo incidnetu dorazily čtyři desítky hasičů a potápěčů, podle kterých nichž byly příčinou neštěstí několikadenní srážky, které způsobily sesuvy půdy a také rozpad horniny na skále.

Tagy: