Další tragédie v Chorvatsku: Matka marně volala o pomoc. Chlapeček se po pádu z mola utopil

V chorvatském Osijeku došlo ve středu odpoledne k tragédii. Podle informací tamního webu vecrnji.hr se v řece Dráva měl utopit teprve čtyřletý chlapec. Neštěstí měla navíc přihlížet jeho matka.

Chorvatská policie přijala ve středu kolem 14. hodiny oznámení, že v osijecké městské části Donji Grad nedaleko bývalé továrny na zpracování kůže měl pod hladinou řeky Drávy zmizet teprve čtyřletý chlapec, informoval web vecrnji.hr.

„Do terénu okamžitě vyrazili policisté i specialisté pro říční záchranu a po dítěti začalo rozsáhlé pátrání. Bohužel později jeho tělo nalezli potápěči nedaleko místa zmizení,“ uvedla mluvčí místního policejního oddělení Edita Roterbauerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Problémy s eReceptem v cizině. Pavla v Chorvatsku obíhala lékárny, pomohl až prostý trik

Chlapec si měl hrát na molu a propadnout mezi dvěma prkny. Tragédii přihlížela jeho matka, která okamžitě začala křičet. Její volání zburcovalo okolí. „Uklízel jsem na terase a slyšel jsem něčí řev. Nejdříve jsem si pomyslel, že je někdo znásilňován, výkřiky byly opravdu velmi nelidské, hlasité a neustávaly,“ popsal Vuk Ognjenović pro webu glas-slavonije.hr.

Následně prý vyběhl ven a viděl ženu, která byla až po krk ve vodě. „Byla v šoku a mluvila nesouvisle, nerozuměl jsem, co říká,“ sdělil muž. „Říkala mi a ukazovala: ‚Tam, tam, tam!‘ Plaval jsem asi 50 metrů proti proudu, pak jsem prohledal prostory mezi loďkami,“ uvedl Ognjenović.

Případem se nyní bude zabývat chorvatská policie. Chlapcova matka byla sanitkou převezena do nemocnice v Osijeku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na dovolené v Chorvatsku. Zemřela holčička z Česka, resuscitace trvala hodinu

Tagy: