Tragédie v Čisovicích u Prahy: Muž měl zastřelit manželku a pak sebe. Sousedé mluví o nemoci

Dvě bezvládná lidská těla našli v úterý brzy ráno policisté v Čisovicích u Prahy. Devětasedmdesátiletý senior zde v rodinném domě pravděpodobně zastřelil o dva roky mladší ženu a poté obrátil zbraň proti sobě. Sám ještě předtím zavolal na tísňovou linku. Tragédii kriminalisté vyšetřují jako takzvanou rozšířenou sebevraždu.

V malé obci Čisovice poblíž Prahy se nemluví o ničem jiném než o tragédii, která zasáhla snad všechny sousedy. Brzy ráno se podle zjištění CNN Prima NEWS mělo z rodinného domu ozvat několik výstřelů. „Krátce po šesté hodině ráno nám na linku tísňového volání volal starší muž, který neustále zmateně opakoval konkrétní adresu na Praze-venkov-západ, následně hovořil o sebevraždě a potom zavěsil,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policie nemohla brát velmi nejasné oznámení na lehkou váhu. Na adresu, kterou muž uvedl do telefonu, operační důstojník okamžitě poslal několik policistů. „Nicméně hlídky předem instruoval o možném riziku použití zbraně, neboť volající byl podle našich evidencí platným držitelem střelné zbraně,“ upřesnila Suchánková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hádka seniorů v Ostravě skončila tragicky. Muž postřelil manželku, zbraň obrátil i proti sobě

Když policisté přijeli, našli v domě dvě bezvládná lidská těla. „Na místo události poslalo operační středisko dvě posádky, které po příjezdu nalezly dvě osoby, muže a ženu, již bez známek života – pravděpodobně následkem střelného poranění. Lékařka tak konstatovala smrt a byl povolán koroner,“ doplnila mluvčí Asociace samaritánů ČR Petra Homolová.

O život přišli dva senioři – devětasedmdesátiletý muž a o dva roky mladší žena. Detektivové pracují s verzí, že šlo o vraždu a následnou sebevraždu. Muž podle vyšetřovatelů zastřelil ženu, potom obrátil zbraň proti sobě. „Já jsem něco slyšela, nějakou ránu,“ uvedla jedna z místních.

Co se před tragédií mezi dvojicí odehrálo? Šlo o zkrat, nebo o dlouhodobě plánovaný čin? Nejenom na tyto otázky teď detektivové hledají odpovědi. „Je to šok. Nebyli ještě tak úplně starý. Slyšela jsem, že byl pán hodně nemocný, že měl nějakou rakovinu. Je to škoda, škoda každého života,“ popsala oběti tragédie další z místních.

Pokud se potvrdí vyšetřovací verze rozšířené sebevraždy, budou muset policisté případ odložit. Za vraždu ženy totiž nebudou mít koho stíhat.

Tagy: