Hádka seniorů v Ostravě skončila tragicky. Muž postřelil manželku, zbraň obrátil i proti sobě

Rodinnou tragédii vyšetřují policisté v Ostravě. Osmasedmdesátiletý senior tam postřelil o rok mladší manželku a pak spáchal sebevraždu. Žena si ještě zvládla přivolat pomoc a skončila s vážným zraněním v nemocnici.

Nevlídné únorové odpoledne skončilo v Ostravě-Zábřehu pokusem o vraždu s následnou sebevraždou. „78letý muž měl zřejmě z osobních nebo vztahových důvodů postřelit svou o rok mladší manželku,“ popsala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Zraněná žena si ještě dokázala přivolat pomoc. Na místo zamířili záchranáři, ale také zásahová jednotka. Nebylo totiž jasné, co útočník dál zamýšlí. Senior ale těsně před jejich příjezdem obrátil zbraň proti sobě a zmáčkl spoušť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily vraždy v ostravské ubytovně: Muž ji stále mlátil, tak ho bodla do srdce, tvrdí sousedé

Sousedé si nedokážou vysvětlit, co se mezi manžely stalo. Podle nich mohlo jít o zkrat. „Starý pán byl opravdu nemocný, říkal známý. Prý ani nemohl natáhnout zbraň, byl až tak slabý,“ popsal soused.

„Policisté prověřují, zda byl muž držitelem zbrojního průkazu a zda držel zbraně legálně či nikoli,“ řekla mluvčí. Sousedé spekulují o tom, že soužití seniorů bylo už delší dobu problematické, paní prý byla poměrně rázná. „Konfliktní, měl jsem s ní párkrát problém ohledně nějakých rostlin,“ popsal soused. Policisté případ vyšetřují jako pokus o vraždu. Případ nejspíš bude odložen, protože je pachatel po smrti.

Tagy: