Smrtelný pracovní úraz v Třinci: Muž spadl z dvanáctimetrové výšky, četným zraněním podlehl

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje zasahovala v úterý dopoledne u vážného pracovního úrazu v Třinci. Na místo letěl také vrtulník. Třiatřicetiletý pracovník, který spadl zhruba z dvanáctimetrové výšky, ale svým zraněním na místě podlehl. Záchranáři o tom informovali na svém webu.

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v pondělí dopoledne u vážného pracovního úrazu v Třinci. „Před půl devátou přijali krajští operátoři informaci o pádu z výšky v jedné z firem. K zásahu vyjela pozemní lékařská posádka a k misi odstartovali letečtí záchranáři,“ uvedli záchranáři na svém webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický konec vyjížďky na šlapadle. Peter se po pádu do vody utopil před zraky svého bratra

Třiatřicetiletý pracovník spadl z výšky okolo dvanácti metrů a zůstal ležet v bezvědomí. „Došlo u něj k zástavě dechu a selhání krevního oběhu. První pomoc začali muži poskytovat podnikoví hasiči a rozšířenou resuscitací pokračovaly ve snaze o záchranu týmy zdravotnické záchranné služby,“ sdělili záchranáři.

Dodali, že zasahující lékaři zjistili poranění hlavy, hrudníku, břicha a dolní končetiny. „Pacientovi byly zajištěny dýchací cesty a přístrojem řízená ventilace, nitrožilně podávané léky a lékaři rovněž provedli akutní ošetření hrudníku. Přes všechnu snahu pacient na místě podlehl svým mnohočetným vážným zraněním,“ napsali záchranáři.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič na Pardubicku sešrotoval auto o strom. Záchranáři ho desítky minut oživovali, neúspěšně

Tagy: