Z tragické nehody se vyklubala vražda. 41letou Janu exmanžel zřejmě polil benzinem a zapálil

Policisté z Nitranského kraje byli v pondělí přivoláni k tragické dopravní nehodě, která se stala nedaleko rychlostní silnice R1. Jak se však s postupem vyšetřování ukazuje, o nehodu vůbec jít nemuselo. Na místě spolujezdce seděla 41letá Jana, svým zraněním podlehla. Za volantem seděl její exmanžel Štefan, utrpěl značné popáleniny. Zranění si pravděpodobně způsobil vlastním počínáním. Svou bývalou manželku zřejmě polil benzínem a zapálil.

K nehodě došlo v okrese Zlaté Moravce krátce po poledni. Osobní auto, které řídit Štefan, sjelo mimo vozovku a silně se z něj kouřilo. Jeho exmanželka, která seděla na místě spolujezdce, utrpěla zranění, jež byla neslučitelná se životem. Zranění utrpěl i řidič, který byl popálen na 40 procentech těla.

Záhadou však zůstal fakt, že i když se z vozu kouřilo, auto neshořelo. Případ se začal vyšetřovat jako podezření z úkladné vraždy. Jana měla být polita benzínem, a to pravděpodobně ještě během jízdy. Následně měla být zapálena. „Na místě události byly zjištěny závažné okolnosti, věc tak není vyšetřována jako dopravní nehoda,“ uvedla webu pluska.sk mluvčí policie Renáta Čuháková.

Podle blízkého přítele exmanželů se měl pár v březnu rozvést. Žena si údajně našla milence, s nímž už nějaký čas žila, a to v obci Žitavany. Podle sousedů se doma děl „cirkus“ a Štefan se začal chovat podivně od chvíle, kdy si Jana našla nového partnera. „Možná to byl spouštěč, že se k němu přestěhovala. Rodiče Štefana jsou z toho hotoví,“ dodal zdroj.

Exmanželé spolu mají tři syny: Jakuba, Simona a Adriána. Právě jim měl Štefan doma zanechat dopis na rozloučenou, který policisté našli. Údajně se v něm omlouval za to, co jejich matce provedl.

Tagy: