Tragická smrt hasičů na D1 zasáhla Slovensko. Ráno ještě pózovali na fotografii s kolegy

Sedmadvacetiletý Lukáš a třiačtyřicetiletý Marián byli členy hasičské posádky, která v pondělí vyjela k hořícímu autu na slovenské dálnici D1 u obce Horná Streda. Do jejich vozu však najel polský kamion a oba muži přišli o život. Jen pár hodin předtím organizovali cvičení na nedaleké škole a na poslední společné fotografii s kolegy se usmívali, informoval web Topky.sk.

Pondělí začalo pro oba hasiče příjemně – spolu s dalšími kolegy se vydali do školy v obci Bošáca u Nového Mesta nad Váhom na setkání s dětmi. „Dnes (v pondělí, pozn. red.) u nás ve škole proběhlo cvičení pod vedením profesionálů z HaZZ z Nového Města nad Váhom a za pomoci DHZ Bošáca, DHZ Zemianske Podhradie a DHZ Zabudišová,“ informovala obec na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí v Podolínci. Šestiletá dívka vjela na kole pod vlak, zasahovaly všechny složky IZS

Celý tým hasičů se přitom nechal podle webu Topky.sk zvěčnit na společné fotografii. Tehdy ještě nikdo netušil, že pro Mariána a Lukáše bude tou poslední.

Hasiče totiž později přivolali k zásahu na dálnici D1, kde začal hořet osobní automobil. „Policie řídila dopravu a dávala znamení ostatním řidičům, aby je bezpečně objeli. Přijel však polský kamion, který nejprve narazil do vozidla policejní hlídky a poté do hasičského vozu," uvedl pro web tvnoviny.sk znalec v oboru silniční dopravy Milan Holéci.

Při nehodě přišli o život dva již zmínění hasiči – Marián a Lukáš. Zranění utrpěl i jeden policista, který v nemocnici stále bojuje o život, uvedl web Topky.sk.

Smutná zpráva zasáhla kolegy obou zesnulých. „V naší profesi jsme si museli zvyknout i na smutné zprávy. Ale ta dnešní nás zasáhla velmi hluboce. Naši kolegové ze záchranných služeb, hasiči, přišli o život při výkonu služby. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jejich rodinám, blízkým a přátelům,“ napsalo Operační středisko slovenské záchranné služby na svém Facebooku.

Nehodu už začala vyšetřovat slovenská policie. „Zatím nevíme, zda řidič kamionu usnul nebo měl nějaké zdravotní problémy,“ sdělil Holéci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nehoda na pražském hlavním nádraží. Osobní vlak se střetl s lokomotivou, zranili se tři lidé

Tagy: