Předčasné úmrtí legendy Slavie: Martin odmítl transplantaci. Už tady nechtěl být, tvrdí spoluhráč

Kdysi legendární obránce Slavie Martin Pěnička zemřel za tragických okolností. Podle informací deníku Blesk měl bývalý fotbalista podstoupit transplantaci jater, ale nakonec ji odmítl. „Zlomil nad sebou hůl,“ řekl deníku jeho někdejší spoluhráč.

„Před čtrnácti dny byl v IKEM. Šlo o přípravu na transplantaci jater, ale Martin ji odmítl. Pak byl tři dny v nemocnici v Jablonci, ale odtamtud utekl. Pil…a umřel,“ svěřil se deníku Blesk bývalý Pěničkův parťák.

Slavný fotbalista zemřel v sobotu 25. února. Nejúspěšnější část své kariéry strávil ve Slavii. Odehrál za ni sedm sezon od roku 1990 a byl součást týmu, který v mistrovském ročníku 1995/96 postoupil do semifinále tehdejšího Poháru UEFA. Vedle týmu z Edenu hrál první ligu také za Cheb a Brno, odehrál i tři sezony v belgickém Lokerenu.

ČTĚTE TAKÉ: Mafiánské výhrůžky fotbalovému klubu. Do jeho sídla byla doručena uříznutá prasečí hlava

Úspěšnou kariéru ovšem vystřídal strmý pád. „Zlomil nad sebou hůl. Už tady na tom světě nechtěl být,“ myslí si jeho bývalý spoluhráč.

„Po rozvodu zůstal sám. V rodině to neklapalo. S nikým ze Slavie ani v Liberci, kde žil, se nestýkal. Rozvážel po Jablonci jídlo, ale nikdo už s ním nechtěl jezdit, protože pil. Musel v té firmě skončit a živořil,“ doplnil smutně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dcera Antonína Panenky prohrála boj o život

Na bývalého spoluhráče zavzpomínal také Jan Koller, který s ním hrál v Belgii. „Nevídali jsme se. Nevěděl jsem, že je Martin nemocný. Vím to až teď. Ta zpráva mě zaskočila a je tragédie, že odešel tak mladý,“ řekl bývalý fotbalový útočník.

Pěnička v nejvyšší české soutěži nastoupil do 225 zápasů a nastřílel 27 gólů. Byl i mládežnickým reprezentantem, ale za A-tým nikdy nenastoupil. Ligu hrál i jeho starší bratr Pavel. „Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Čest jeho památce!“ uvedla Slavia, která zprávu o jeho úmrtí potvrdila na svém webu.

Tagy: