Trapný rozhovor s Grantem, osel na pódiu i slzy herce. Šest perliček z letošních Oscarů

Letošní předávání filmových cen Oscar se sice obešlo bez výraznějšího fiaska, přesto nechybělo několik bizarních či netradičních momentů. Do sálu v Los Angeles například přišel medvěd „na koksu“, zpěvačka Lady Gaga zaujala svým líčením a herec Hugh Grant překvapil tím, když při rozhovoru otočil oči v sloup. Jaké další zajímavé chvíle přineslo udílení cen?

„Mami, mám Oscara“

K předávání cen neodmyslitelně patří i emoce. Upřímnou radost neskrýval ani herec Ke Huy Quan, který získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli za film Všechno, všude, najednou. Quan si vysloužil první potlesk ve stoje večera, informoval web Variety. Když vystoupil na pódium, vykřikl: „Mami, právě jsem vyhrál Oscara“.

Quan se proslavil ve filmu Indiana Jones, kde hrál dětského pomocníka Harrisona Forda. „Říká se, že takové příběhy se stávají jen ve filmech. Nemůžu uvěřit, že se to děje mně. Tohle je americký sen,“ dodal se slzami v očích.

ČTĚTE TAKÉ: Hudba z oscarových snímků rozezní Obecní dům. Těšte se na dva unikátní koncerty

Medvěd na koksu

Herečka Elizabeth Banksová se na pódiu objevila po boku neobvyklého hosta, osoby oblečené do medvědího obleku. Velký grizzly byl narážkou na její nedávný režijní počin Medvěd na koksu, film o řádění medvěda zfetovaného kokainem, upozornil web Sky News. Banksová by mohla vyhrát soutěž o nejoriginálnější doprovod.

Oslice Jenny v oblečku

Na Oscarech vedle medvěda vyvolal rozruch i osel, tentokrát šlo však o živé zvíře. Moderátor Jimmy Kimmel uvedl, že miniaturní oslík, který měl na sobě flitrovanou bundu, přiletěl z Irska speciálně kvůli předávání cen.

Osel odkazoval na film Banshees Of Inisherin (Víly z Inisherinu), ve kterém se objevil. Nešlo ale o indentické zvíře. „Nebyla to Jenny (jméno oslice, pozn. red.). Nikdy bychom nedovolili, aby se to stalo,“ prozradil následně režisér filmu Martin McDonagh.

Gaga bez make-upu

O hudební vystoupení se na Oscarech postarala Lady Gaga, o které organizátoři tvrdili, že kvůli povinnostem nevystoupí, sdělil Sky News. Byla totiž zaneprázdněna natáčením filmu Joker: Folie a deux.

Nakonec ale diváky o show neochudila a předvedla skvělý pěvecký výkon. Zaujala i svým netradičním vzhledem pro podobnou událost. Vystoupila totiž bez make-upu, v obyčejném černém tričku a roztrhaných černých džínách. Jen dvě hodiny předtím oslňovala na „šampaňském“ koberci v šatech od Valentina.

Grant a jeho oči v sloup

Na velkém předávání cen se ukázal i herec Hugh Grant, který poskytl rozhovor Ashley Grahamové z ABC. Moderátorka se ze všech sil snažila umělce rozpovídat, Grant ale odpovídal úsečně. Například na otázku, zda má tip na vítěze cen, odpověděl, že „nikoho konkrétního“. Po pár minutách rozhovoru, který lidé na sociálních sítích označují za trapný a úmorný, Grant obrátil oči v sloup.

(Ne)chyběly facky

Z posledního předávání cen Oscar si mnozí zapamatovali konflikt herce Willa Smithe, který dal facku moderátorovi Chrisu Rockovi za vtip o Smithově ženě. Letos se nic podobného nekonalo, moderátor letošní soutěže si však neodpustil žert.

Kimmel při předávání cen pronesl, že pokud se někdo z publika „dopustí násilného činu“, bude „odměněn cenou Oscar za nejlepšího herce a bude mu dovoleno přednést 19 minut dlouhý projev“, informoval web CNN. Přesně v tomto sledu událostí se totiž Smithovo vystoupení odehrálo.

Tagy: