Delona jsem pronásledoval, přiznal herec Trávníček. S hvězdou si chtěli prohodit role

Alain Delon miloval zvířata.

Zemřel herec Alain Delon

Herec Pavel Trávníček, který v českém znění propůjčil svůj hlas v neděli zesnulému Alainu Delonovi, si přál být jako francouzská hvězda. Řekl to ve vysílání CNN Prima NEWS. Delon byl podle něj přirozený talent a osobnost, na niž se nedalo zapomenout. Trávníček také popsal, jak proběhlo jejich setkání v Praze.

Velká herecká generace, do níž patřil například Delon či Belmondo, postupně odchází, ale jejich filmy jsou podle Trávníčka skvělé a určitě se budou ještě řadu let těšit mimořádnému zájmu diváků.

ČTĚTE TAKÉ:  Utrápené stáří herce Delona: Před smrtí řešil spory dětí o miliardový majetek. Zasahoval i soud

Pro Trávníčka Delon představoval vzor. „Když jsem byl ještě hodně mladý a se sestrou jsem koukal na nějaký jeho film, tak jsem prohlásil, že jednou budu jako on,“ usmíval se Trávníček.

Přestože Delon nebyl vystudovaný herec, přirozený talent mu během kariéry podle Trávníčka bohatě stačil. „Ve filmovém herectví se na vzdělání tolik nehledí. Hledá se tam konkrétní typ. Když se do něj trefíte, tak je to skvělé. Francouzi tomu říkají ‚hlava na plakátě‘. Musí se najít tvář, kterou mají lidé rádi, aby se daný film dobře prodával. A to, co dokázal Delon, se málokterému podaří,“ řekl Trávníček.

Naživo se Trávníček s Delonem setkal v kině Světozor ve Vodičkově ulici. „Tehdy jsem na vlastní oči uviděl, jak vypadá superhvězda. Přestože tam byla řada slavných lidí od filmu, všichni zírali jen na něj. Byl to velice příjemný muž. Dali jsme si spolu skleničku a představil jsem se jako jeho dabér. On mi na to řekl, že až natočím nějaký film, tak on mě zase nadabuje ve Francii. Když ta malá oslava skončila a Delon odcházel, tak jsme ho pronásledovali, abychom věděli, kam jde a co bude v Praze dělat,“ vzpomínal Trávníček.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Perryho poslední slova. Herec volal po další dávce, předtím byl už dvakrát v bezvědomí

Tagy:
hvězda film herec celebrity Praha Alain Delon Pavel Trávníček umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika