Perryho poslední slova: Herec volal po další dávce, předtím byl už dvakrát v bezvědomí

Herec Matthew Perry zemřel 28. října 2023. Bylo mu 54 let.

Obžalovaní lékaři v případě smrti Matthewa Perryho

Střel mi pořádnou dávku ketaminu, měl těsně před smrtí pronést herec Matthew Perry směrem ke svému asistentovi Kennethu Iwamasovi. Ten to v rámci vyšetřování uvedl v soudní dohodě o své vině. Z dokumentů rovněž vyplývá, že Perryho před skonem ve vířivce na konci loňského října našli v bezvědomí v jeho domě již dvakrát. S detaily případu přišly weby ABC News a Daily Mail.

Krátce předtím, než Perryho nalezli mrtvého v jeho sídle, měl říct Iwamasovi, aby mu obstaral a „střelil pořádnou dávku ketaminu“. Vyplývá to z dokumentů o prohlášení viny, na které asistent přistoupil během vyšetřování, napsal web Daily Mail.

K TÉMATU: Přátele jsem nemohla sledovat, kvůli Matthewovi jsem to překonala, přiznala představitelka Phoebe

Spisy rovněž dle ABC News uvádějí, že Perry byl nalezen v bezvědomí uvnitř svého domu již dvakrát před svou smrtí, k níž podle oficiální zprávy policistů došlo 28. října.

Kriminalisté v souvislosti s úmrtím televizní hvězdy zadrželi kromě Iwamasy další čtyři osoby. Čelí obvinění ze zločinného spolčení za účelem distribuce ketaminu. Podle vyšetřovatelů se herec rozhodl pro terapii, jež je založena na této látce, aby zmírnil příznaky dlouhotrvající deprese a úzkostných stavů.

Pitva však odhalila, že podaná dávka odpovídala množství, s nímž je možné člověka uvést do narkózy. Perry tak upadl do bezvědomí a ve vířivce, kterou si nechal připravit od Iwamasy, se utopil.

Perryho asistent spolu se zadrženými Ericem Flemingem a Markem Chavezem uznali vinu a s úřady spolupracují. Proti verzi vyšetřovatelů se naopak brání Jasveen Sanghaová a Salvador Plasencia.

Rozsáhlá síť pro zajištění ketaminu

Herec měl svého asistenta požádat na konci září 2023 o to, aby mu sehnal tento druh ilegálních látek. Obviněný Fleming měl Iwamasovi zprostředkovat cestu k Sanghaové, které se prý přezdívá „ketaminová královna Los Angeles“.

„Tito obvinění zneužili problémů pana Perryho se závislostí, aby se obohatili. Věděli, že to, co dělají, je špatné,“ citovala agentura AP prokurátora Martina Estradu, který výsledky kriminalistů představil na tiskové konferenci.

Když se Plasencia dozvěděl o Perryho zájmu o tento druh terapie, informoval majitele ketaminové kliniky Chaveze. Ohledně transakcí televizní hvězdy mu dokonce poslal SMS se zněním: „Zajímalo by mě, kolik ten pitomec zaplatí?“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: K filmu už se nevrátím, řekl Troška. Prozradil, co mu vadí v kině a jak tráví důchod

Tagy: