Třetí sezóna pořadu Krypta začíná. S analytikem probereme, kam kráčí cena bitcoinu

Pořad Krypta se po zimním spánku znovu vrací na televizní obrazovky. Na začátku třetí sezóny bude řeč o vývoji ceny bitcoinu, který si počátkem roku prožil mírné vzedmutí. O cenotvorbě nejslavnější kryptoměny v pořadu hovořil analytik Jakub Jedlinský. Pořad Krypta se v TV střídá se sesterským projektem Byznys každou středu a pátek večer.

Pro mainstream má bitcoin typicky jen dvě cenové fáze. Buď panuje zlatá horečka, kdy jde bitcoin nahoru, nováčci zběsile nakupují a média varují, že je to celé jen nafouklá bublina. Anebo panuje druhá fáze, kdy jde bitcoin dolů, masa od něj dává ruce pryč a média se vysmívají lidem, kteří investovali do virtuální mince.

Jenže bitcoinová cena je trochu jako pružina. Čím více ji trhy stlačí dolů, tím více pak vystřelí vzhůru. Alespoň to tak historicky vždycky bylo, ukázal pořad Krypta. Co všechno ovlivňuje cenu bitcoinu a dalších kryptoměn, o tom epizodě mluvil analytik Jakub Jedlinský.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spouštíme nový pořad Byznys. První díl provede diváka světem investičních příležitostí

Pořady Krypta a Byznys

Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu, digitálních mincích a moderních technologiích. Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium. K 8. září odstartovala už jeho třetí sezóna.

Byznys je sesterským projektem pořadu Krypta, za který alternuje i na televizní obrazovce. První řada pořadu Byznys odstartovala 1. března a vysílá se premiérově každý druhý týden ve středu. Zbylé středy v měsíci vedle toho patří sérii Krypta.

Příští díl pořadu Krypta sledujte ve středu 22. března ve 23:40 na CNN Prima NEWS.

Tagy: