Tříletého Patrika čeká operace mozku, pak se nemá kam vrátit. Povodeň vzala rodině z Opavy vše

Malý Patrik se po operaci nemá kam vrátit.

Příběh vyplavené rodiny

Povodeň vzala mladé rodině z Opavy-Vávrovic téměř všechno, včetně zdravotních pomůcek jejich tříletého syna, který trpí vážným genetickým onemocněním. Uplavaly také úplně všechny hračky. Malého Patrika navíc brzy čeká operace mozku. Z nemocnice se však zatím nemá kam vrátit. Jeho domov je v dezolátním stavu.

Přestože se mladá rodina snažila svůj dům před povodní ochránit a zatloukli do asi metrové výšky dveře a okna na zahradu dřevotřískou, voda byla silnější. Zaplavila přízemí téměř po strop. „Přišli jsme kompletně o kuchyň, koupelnu, toaletu, obývací pokoj… Syn tam měl hodně pomůcek, které mu pomáhají při vývoji,“ vylíčil Patrikův otec pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda na Lounsku: Autobus se srazil s autem a skončil v poli, zraněno bylo pět lidí

„Bylo to hrozné, máte pocity zoufalství, kdy vám je do pláče a vlastně nevíte, co bude,“ posteskla si jeho žena.

Mladé rodině podle ní v podstatě nic nezbylo. „Je to těžké zvlášť kvůli Patričkovi, protože i zdravé dítě to bude vnímat hrozně, natož dítě, co má speciální potřeby,“ sdělila CNN Prima NEWS.

Rodina prý dává většinu financí právě na nemocného syna. Teď stojí před těžkou zkouškou. „Nechci ho ochudit o cvičení, protože mu pomáhá, ale potřebuje domov,“ popsala mladá maminka.

S bahnem rodině pomohli dobrovolníci, teď se dům musí vysušit. Rodině však chybí finance například na nová okna. Malého Patrika navíc čeká v listopadu operace mozku. „Nemůže se vrátit domů. Vyrostl tady a teď tu nemá věci, nemá se kam vrátit,“ zoufá si jeho matka.

Rodina je tak v bezvýchodné situaci. Založila proto sbírku na platformě Donio a prosí o jakýkoliv finanční příspěvek nebo o sdílení sbírky. Sbírka je pro rodiče s malým Patrikem nadějí, že by se do domu mohli vrátit třeba už na Vánoce, jak si přejí. Věří, že se to povede.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pana Zdeňka stojí vysoušení domu po povodni 80 tisíc měsíčně. ČEZ odmítá postiženým slevit

Tagy: