Trump hledá, čím Harrisovou přitlačit ke zdi. Viceprezidentku griluje za „zběsilý“ smích

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump stupňuje veřejnou kritiku sokyně Kamaly Harrisové. O víkendu se znovu opřel do jejího smíchu, který podle svého vyjádření považuje za šílený. List Politico upozornil, že Trump tepe viceprezidentku i za přístup k migraci nebo Izraeli.

Prezident Joe Biden zhatil Donaldu Trumpovi plány. Když odstoupil z kampaně, hlavní favoritkou na zisk demokratické nominace se stala viceprezidentka Kamala Harrisová. Jenže Trump stavěl svou kampaň na kritice Bidena, teď musí narychlo měnit rétoriku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump šokoval. Dejte mi hlas a za čtyři roky už nemusíte volit, řekl křesťanskému shromáždění

Podle listu Politico republikánský kandidát hledá, kudy na Harrisovou útočit. A pomalu kritiku stupňuje. Tentokrát si vzal Trump na paškál nečekaný aspekt – viceprezidentčin smích.

Hlasitý smích Harrisové kritizoval Trump opakovaně. Naposledy na víkendovém setkání v Minnesotě.

Trump si utahuje z viceprezidentky

„Máme novou oběť, Kamalu. Úplně novou oběť a upřímně řečeno je to radikální levicový šílenec. Před třemi měsíci se o ní smýšlelo tak špatně, že ji i média kritizovala. A teď se z ní snaží udělat, řekněme, Margaret Thatcherovou. Já si to nemyslím. To se nestane. Margaret Thatcherová se takhle nesmála. Nebo ano? Kdyby ano, nebyla by Margaret Thatcherová,“ kritizoval soupeřku Trump.

Exprezident tak před voliči znovu vykreslil Harrisovou jako zástupkyni extrémní levice, která chce například omezit financování policie. „Trump a jeho spojenci se snaží najít konzistentní linii útoku proti Harrisové,“ komentoval jeho počínání list Politico.

Vedle smíchu kritizuje Trump i přístup Harrisové a Bidena k Izraeli. Na mítinku v Minnesotě zmínil útok Hizballáhu na Golanské výšiny, ke kterému podle exprezidenta došlo kvůli slabé zahraniční politice demokratů.

„Proto se to dnes stalo v Izraeli. Je šokující, že se to stalo z ničeho nic. Trumpovo vítězství vrátí do Oválné pracovny vůdcovství, kompetenci a zdravý rozum a sílu. Neměli jsme žádné války. Neměli jsme žádné války. Přemýšlejte o tom,“ řekl Trump.

Třetí linii útoku pak exprezident rámuje přístupem Harrisové k migraci. Ten považuje exprezident za vlažný a příliš otevřený. Viceprezidentku v tomto kontextu posměšně označuje za „hraničního cara“.

Zahořklý, rozhořčený, 78letý, odsouzený zločinec

Tým Harrisové se ale brzy ozval. „Dnes v noci v Minnesotě se zahořklý, rozhořčený, 78letý, odsouzený zločinec stále držel svých lží o tom, že volby v roce 2020, které prohrál, byly ‚zmanipulované‘. Blábolil o svém bývalém soupeři a golfu a vymlouval se, proč se bojí debatovat s viceprezidentkou Harrisovou. Donald Trump prohlásil, že pokud prohraje, naše země ‚skončila‘. Včera spíš slíbil konec naší demokracie, pokud vyhraje on,“ uvedla mluvčí Harrisové kampaně Sarafina Chitiková.

Druhá televizní debata Trumpa a Bidena měla proběhnout v září. Dosud není jasné, jestli se místo toho v původním termínu utká Trump s Harrisovou. Republikáni chtějí podle CNN počkat, jestli bude viceprezidentka skutečně demokratickou nominantkou.

VIDEO: Bidenovo odstoupení? Je to hrdina, moudré a nelehké rozhodnutí, hodnotí Fiala či Rakušan

Tagy: