Trump posílá video z nemocnice: Nebylo mi nejlépe, ale problémům musím čelit, říká

Donald Trump pracuje i v nemocničním středisku.

Prezidentu Trumpovi se podle lékařů daří lépe

Americký prezident Donald Trump se léčí s koronavirem v nemocnici. V noci na neděli publikoval na Twitteru video, kde řekl, že příští dny budou opravdovou zkouškou. Připustil, že když do nemocnice přijel, nebylo mu moc dobře, nyní se ale prý cítí mnohem lépe. Trumpův osobní lékař Sean Conley upozornil, že šéf Bílého domu ještě není mimo nebezpečí.

„Chtěl bych poděkovat všem lékařským expertům za jejich práci. Uznávám, že když jsem jel do nemocnice, nebylo mi příliš dobře, ale teď se cítím výrazně lépe. Pracujeme na tom, abych se mohl co nejrychleji vrátit, pokračovat v kampani a udělat Ameriku znovu skvělou,“ řekl Trump na videu z pracovny, kde seděl za stolem v saku a košili v luxusním zdravotním středisku Waltera Reeda, kde má krom lékařské péče také klid na práci. „Uvidíme, co se bude dít v příštích několika dnech. Jsem moc vděčný za celosvětovou podporu,“ dodal.

Trumpův ošetřující lékař Sean Conley v sobotu informoval, že prezident je bez horečky a nepotřebuje kyslíkovou léčbu. Na tom se nic nezměnilo ani do pozdního večera místního času (nad nedělním ránem SELČ), kdy Conley v prohlášení uvedl, že většinu odpoledne prezident pracoval a ve svém nemocničním apartmá se pohyboval bez problémů. Lékařský tým je podle něho nadále „opatrně optimistický“.

„Je to něco, co se stalo milionům lidí na světě,“ řekl prezident o svém onemocnění. „A já bojuju i za ně, nejen za lidi ve Spojených státech, abychom tento koronavirus, nebo jak mu chcete říkat, porazili,“ doplnil Trump.

Nemohl jsem zůstat pod zámkem

Prezident ve videu dále uvedl, že měl možnost zůstat v Bílém domě, ale nesměl by prý ani chodit do Oválné pracovny, s nikým se stýkat, s nikým mluvit. „To nemůžu. Tohle je Amerika a jako vůdce se musím postavit problémům,“ zmínil. Dodal, že dobře se vede i jeho manželce Melanii, která se koronavirem nakazila také. „Je jí ještě lépe, protože je mladší,“ vysvětlil.

Trump se nakazil koronavirem jen zhruba měsíc před prezidentskými volbami. V nich se utká s bývalým demokratickým viceprezidentem Joem Bidenem. Nad druhou prezidentskou debatou, která má proběhnout 15. října na Floridě, se tak vznáší otazník. Trump kvůli nemoci musel také ukončit své turné po volebních mítincích, což je vzhledem ke stylu jeho politiky citelná rána.

Tagy: