Trump: Biden je nekompetentní, proto Putin napadl Ukrajinu. Nesmysly, reagoval prezident

Donald Trump a Joe Biden v debatě na CNN

Trump zaútočil na Bidena kvůli ruské invazi na Ukrajinu

Kdyby Spojené státy americké měly skutečného lídra, k ruské invazi na Ukrajinu by nedošlo. V předvolební debatě CNN to prohlásil republikánský kandidát a exprezident Donald Trump. Tvrdil rovněž, že kdyby byl prezidentem on, tak by si ruská hlava státu Vladimir Putin válku rozmyslela, nebo že by ji sám Trump rychle ukončil. Současný americký prezident Joe Biden reagoval, že Trump svými výroky podporuje Putinovu invazi na Ukrajinu.

„Kdybychom měli prezidenta, kterého Putin respektuje, tak by k válce na Ukrajině nedošlo,“ pronesl s odkazem na svého rivala Bidena exprezident Trump. O svého soka se otřel, že je prý nekompetentní a stejně tak i jeho generálové.

Na celý záznam debaty se můžete podívat zde:

To si Biden nenechal líbit. „Tolik nesmyslů jsem ještě nikdy neslyšel,“ začal s reakcí na Trumpa současný prezident. Mimo jiné pak řekl, že „Trump podporoval Putina v jeho invazi na Ukrajinu“. Dodal, že ruský vládce se na Ukrajině nehodlá zastavit. „Co myslíte, že se stane třeba Polsku?“ řekl v debatě CNN Biden.

O ruském prezidentovi Putinovi dodal, že chce znovu vytvořit Sovětský svaz.

Trump v debatě mimo jiné také prohlásil, že by válku na Ukrajině „vyřešil ještě před inaugurací“. Nepopsal však, jak by to udělal. „Kdybych byl v úřadu, bylo by hotovo,“ řekl ke konfliktu Trump.

Republikánský exprezident zároveň osočil Bidena, že nese podíl také na teroristickém útoku Hamásu na Izrael. Za jeho vlády by prý „nedošlo k útoku na Izrael“.

„My jsme Izrael zachránili,“ řekl k otázce teroristického útoku Hamásu prezident Biden. Dodal, že Izraeli Američané dali vše potřebné, pouze vyjma určitého typu bomb. „Hamás je teď oslabený, ale musí být zničen úplně,“ komentoval dále Biden.

Trump reagoval slovy, že „Biden se chová jako Palestinec“.

Tagy:
Vladimir Putin CNN Izrael invaze debata Joe Biden americké volby Donald Trump Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj ruská invaze na Ukrajinu útok Hamásu na Izrael Americké volby 2024