Trump místo debaty půl hodiny tančil. V davu omdleli lidé, exprezident o incidentu vtipkoval

Donald Trump na mítinku v Pensylvánii

Půlhodinový tanec Donalda Trumpa

Prezidentský kandidát Donald Trump v pondělí proměnil svůj předvolební mítink v pensylvánské Filadelfii na taneční vystoupení poté, co jeho řeč museli dvakrát přerušit ošetřující lékaři – v sále totiž omdleli dva lidé. „Už žádné další otázky. Pojďme poslouchat hudbu,“ řekl moderátorce Kristi Noemové. Jak je vidět na záběrech americké CNN, na pódiu pak spustila hudba a exprezident začal předvádět osobité taneční kreace. Během jeho výstupu, který trval 39 minut, zazněla například píseň Nothing Compares 2 U od Sinéad O'Connorové, píše agentura AP.

Když během mítinku omdlel první člověk, republikánský kandidát požádal svůj volební štáb, aby pustil skladbu Ave Maria. Její instrumentální verze se vzápětí začala ozývat z reproduktorů. Jakmile při Trumpově řeči omdlel další člověk, Ave Maria zazněla znovu – tentokrát se ale jednalo o verzi operního zpěváka Luciana Pavarottiho. „Ti dva lidé, kteří padli na zem, jsou vlastenci,“ prohlásil exprezident v nadsázce podle AP.

ČTĚTE TAKÉ: Harrisová jako lhářka a Trump čiré zlo? CNN se ptala školáků, co si myslí o politice

Zbytek mítinku se poté odehrával velmi nečekaně. Místo, aby Trump dále odpovídal na otázky Noemové, rozhodl se večer zakončit v rytmu svých oblíbených písní. Nechal jich pustit celkem devět a tančil po dobu 39 minut. Noemová stála vedle něj a pokyvovala hlavou, uvádí americký deník The Washington Post.

Někteří posluchači se podle amerického deníku The New York Times zvedli k odchodu, další se zmateně rozhlíželi kolem, protože netušili, jak dlouho bude seance trvat. Kromě písně O'Connorové zazněla například skladba November Rain od Guns N' Roses nebo It’s a Man's Man's Man's World od Jamese Browna.

Exprezident hudbu sdílí rád. Jeho asistenti podle The New York Post popsali, že v soukromí ji pouští často – ať už na palubě svého letadla, nebo na terase hotelového resortu Mar-a-Lago na Floridě. Některým umělcům, které si oblíbil, to ale příliš nelichotí. Zpěvačka Celine Dionová ho v srpnu podle BBC požádala, aby na svých předvolebních shromážděních přestal její hudbu hrát.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ozbrojený muž se snažil dostat na mítink Trumpa. Asi jsme zamezili dalšímu atentátu, říká šerif

Tagy:
CNN hudba politika Donald Trump Associated Press Guns N' Roses Ave Maria Kristi Noemová Sinéad O'Connor Luciano Pavarotti taneční vystoupení umění a zábava umění, kultura, zábava a média