Turek je ikonický člověk, řekl Macinka. Nacistické předměty jsou podle něj pseudoproblém

Zakladatel strany Motoristé sobě Petr Macinka

K věci (157)

Filip Turek (Přísaha a Motoristé sobě) je ikonický člověk, který ztělesňuje to, s čím do Bruselu jdeme, uvedl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS zakladatel strany Motoristé sobě Petr Macinka. Kauzu kolem Turkovy obliby artefaktů s nacistickými symboly označil za pseudoproblém.

Turek je podle Macinky skutečně výrazný lídr. „Má argumenty, proto s ním nikdo nechce do diskuze, a tak raději vytahují takové pitomosti jako symboly na helmě,“ poznamenal s odkazem na pondělní duel s lídryní hnutí STAN Danuší Nerudovou.

ČTĚTE TAKÉ: Pití Sava, predátorské tituly i vytržení z kontextu. Nerudová a Turek nešetřili osobními útoky

Na Turkově zájmu o nacistické předměty on sám prý nic špatného nevidí. „Není to žádná propagace, je to jen sběratelství. A každý normální člověk musí vidět, že je to jen pseudoproblém,“ zdůraznil Macinka.

„Propaguje snad nacismus nějaké muzeum historických předmětů? Nebo třeba televize, když vysílá dokumenty o Hitlerovi?“ argumentoval zakladatel Motoristé sobě.

Podle něj se jedná jen o „vachrlaté kompro“, které si nachystalo hnutí STAN. „Ale je to úplně absurdní a trapné,“ zhodnotil.

Úterní vystoupení Turka zhodnotil i komentátor Petr Kolář. Ten však byl, co se týče výkonu lídra kandidátky Přísaha a Motoristé sobě, značně kritičtější. „Všichni očekávali, že Nerudovou ‚sfoukne jako svíčku‘, ale on byl ‚slabý jako vylouhovaný pytlík čaje Roberta Šlachty‘,“ poznamenal ve středu na CNN Prima NEWS.

A v podobném duchu se vyjádřil na sociální síti X i exministr financí Miroslav Kalousek. Danuše Nerudová podle něj udělala z „velkého chlapáka a macha“ – Filipa Turka – usmrkaného chlapečka.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku konají 7. a 8. června 2024. Sledujte speciální předvolební vysílání CNN Prima NEWS zahrnující debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kometa shořela. Turek byl slabý, jak vylouhovaný pytlík čaje Šlachty, nebere si expert servítky

Tagy:
debata kampaň K věci Petr Macinka Evropské volby 2024 PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty Filip Turek nacistické předměty lídr kandidátky Přísaha a Motoristé