Pití Sava, predátorské tituly i vytržení z kontextu. Nerudová a Turek nešetřili osobními útoky

Danuše Nerudová v debatě ve vysílání CNN Prima NEWS

360° (155)

V pořadu 360° na CNN Prima NEWS se v pondělí v předvolebním souboji utkala lídryně kandidátky STAN Danuše Nerudová s jedničkou koalice Přísaha a Motoristé sobě Filipem Turkem. Během vyostřené diskuze nešetřili politici osobními útoky. Řeč přišla i na vydání knihy, která doporučuje pít Savo či na publikování do predátorských časopisů.

Diskuzní duel se hned od začátku zvrhl v hádku obou politiků. Navázali tak na víkend, během kterého se oba kandidáti vzájemně osočovali skrze sociální sítě. „Turek vyvolává strach v lidech a pak jim nabízí jednoduché řešení. Prodává stroje, které vyléčí rakovinu nebo knihu, která doporučuje pít Savo,“ pustila se Nerudová do politika.

ČTĚTE TAKÉ: Nerudová se stala oficiálně členkou STAN. Nejsi v tom sama, vzkázal jí Rakušan

Ten kontroval, že na zmíněnou knihu zdědil autorská práva poté, co mu zemřela matka. „Sestra dodělala dotisk, takže jsem tam uveden, ale já tu knihu ani nečetl,“ hájil se Turek. Podle lídryně kandidátky STAN je neuvěřitelné, že někdo, kdo je v tiráži napsán jako vydavatel, nenese za obsah společenskou odpovědnost. Její diskuzní oponent se poté do političky ostře pustil kvůli její publikaci do predátorských časopisů. „Na rozdíl od vás jsem nedělal někde v žádných predátorských časopisech a nebyl jsem obviněn z plagiátorství,“ řekl Turek.

V diskuzi přišla řeč také na komentář Turka k pochodu Prague Pride. Na své sociální síti napsal, že se jedná o „pochod deviantů, který reálně poškozuje všechny normální homosexuály“. Na otázku, zda je respektuje, ale odpověděl kladně. „Vy cítíte respekt k lidem, které nazýváte devianty?“ nechápala Nerudová.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku konají 7. a 8. června 2024. Sledujte speciální předvolební vysílání CNN Prima NEWS zahrnující debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Turek: Mám doma i dýku SS, jsem sběratel artefaktů. Není to normální, nechápala Nerudová

Tagy: