Dramatický porod turistky v Chorvatsku: O těhotenství netušila, dítě přišlo na svět při túře

Šok zažila dvaadvacetiletá turistka z Lucemburska a také její rodina. Během sobotní túry v chorvatském národním parku Paklenica si odskočila na toaletu a začala rodit, píše web deníku 24.sata.

Lucemburčanka tvrdila, že vůbec netušila, že čeká dítě, a totéž tvrdila i její rodina. Vzápětí zavolali na tísňovou linku horské služby s tím, že se mladé ženě udělalo špatně, píše web deníku Bild.

„Vydali jsme se nahoru s nosítky a vybavením. Po více než hodině chůze jsme dorazili a uviděli ženu, která právě porodila. Strážkyně parku a její rodina byli s ní,“ popsala situaci anestezioložka Adéla Ušanovićová, která měla v sobotu službu.

ČTĚTE TAKÉ: Fatální závěr porodu v Brazílii. Lékař měl dítěti utrhnout hlavu, zoufalý otec přihlížel

[POROD 👶 U NP PAKLENICA] Danas u 14:51 sati, naši dežurni spašavatelji su dobili dojavu o porodu u objektu Lugarnica u...

Posted by HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanja on Saturday, July 29, 2023

Když se zjistil pravý stav věci, na místo vyrazila také gynekoložka, která byla shodou okolností náhodou se svou rodinu v centrále záchranářů. Ve chvíli, kdy dorazila na místo, dítě už bylo na světě. Žena v podstatě porodila sama bez jakékoliv pomoci.

„Dítě šlo ven hlavičkou a všechno dobře dopadlo. Dívce se daří dobře. Zdá se, že se narodila o něco dříve,“ řekla gynekoložka Dora Perinčićová, která pracuje v nemocnici v Pule. Dvě hodiny po porodu přestřihla pupeční šňůru, napsal web deníku 24.sata.

Nad skutečností, že turistka netušila nic o svém těhotenství, se gynekoložka nepozastavila. „Existují různé důvody pro takový jev. Je možné, že neměla ani větší břicho, možná neměla žádné příznaky. Možné je všechno,“ dodala.

Žena a dítě byly převezeny do nemocnice sanitkou. Oběma se daří dobře.

Mohli jste přehlédnout: Roman Vojtek ve videu níže promluvil o soukromí i o pohlaví miminka, které čeká s manželkou Petrou.

Tagy: