Hromadné znásilnění turistky přímo u Eiffelovy věže. Oploťte to tam, požadují kritici vlády

Ilustrační foto

Hromadné znásilnění v centru Paříže

Okolí Eiffelovy věže, výkladní skříň francouzské metropole, se stává jedním z nejnebezpečnějších míst ve městě, píše web 20minutes.fr. Naráží na nejčerstvější případ brutálního znásilnění 27leté turistky z Mexika.

Incident se stal v noci na čtvrtek, ženu znásilnilo v parku známém jako Martova pole pět mužů. „Během vyšetřování byly zadrženy dvě osoby, byla na ně uvalena vazba. Vyšetřování případu pokračuje,“ uvedla pařížská prokuratura.

ČTĚTE TAKÉ: Povinná vojna se vrací do Evropy. Kvůli válce zvažují výcvik v Německu i ve Francii

Mladá žena byla podle policie napadena pěti muži kolem jedné hodiny ráno. „Byla opilá. To je součástí modu operandi těchto útočníků. Vidí zranitelné mladé ženy, turistky, které nemluví francouzsky a jsou trochu ztracené. Často je nutí pít,“ uvedl zdroj blízký vyšetřování deníku Le Parisien.

Místo je ale čím dál tím víc nebezpečnější. V dubnu se obětí útoku stala německá turistka. Zachránil ji pákistánský pouliční prodavač, který přivolal policii. Pachatel byl v červnu odsouzen ke dvěma letům vězení.

V únoru byla podle deníku Le Parisien na stejných místech znásilněna brazilská turistka.

Rachida Datiová, bývalá ministryně spravedlnosti v Sarkozyho administrativě, od loňského roku žádá, aby se Martova pole oplotila a začala se na noc zavírat – jako většina parků ve francouzské metropoli.

„Toto je návrh, který může být zaveden okamžitě, aby se zastavila vlna násilí, jehož oběťmi jsou ženy. Datiová ve střednědobém horizontu žádá moderní kamerový systém Martových polí s dohledovým střediskem a v případě potřeby využití soukromé bezpečnosti na podporu národní a městské policie,“ řekl Aurélien Véron, pravicový politik ze strany Republikáni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Predátor Richter se odvolal, soud mu trest ještě zpřísnil: Další roky vězení a zvýšená ostraha

Tagy: