Česká Counter-Strike špička se pere o půl milionu. Tým fotbalisty Jankta je ve finále

Sinners a také další tuzemské týmy dostanou šanci na reparát už v červnu na druhém turnaji MČR Tour.

Gaming: Legenda CS:GO scény je součástí týmu fotbalisty Jankta

Odstartoval víkend plný bitev nejlepších česko-slovenských týmů ve hře Counter-Strike. Tuzemská špička se v turnaji Tipsport CS:GO Online, který patří do série MČR, porve o výhru 500 tisíc korun. Největším favoritem je prozatím liberecký tým Sinners, z vedoucí pozice by ho ale chtěli sesadit milionoví kluci z týmu Sampi českého fotbalisty Jakuba Jankta.

Už od středy si osm česko-slovenských týmů brousí zuby na půlmilionovou výhru. Fanoušci českého esportu jsou ale zvědaví především na dva týmy. Prvním jsou Sinners, které nedávno opustil jejich nejlepší hráč Adam Zouhar alias Neofrag. Ten se totiž vydal na vysněné zahraniční angažmá.

„Věřím tomu, že pokud vyjdou věci, které plánujeme, tak budeme na stejné úrovni, na jaké jsme byli doteď. Samozřejmě Adam je ztráta, ale určité věci se dají nahradit jinak,“ vyjádřil se Sebastian Daňo alias beastik z týmu Sinners ke změně v soupisce.

Liberecké mužstvo se ale může opřít například o svého snipera Davida Bílého alias forsyyho. „Dokáže být opravdu nepříjemný a kompletně vnutit svoji hru soupeři,“ popsal komentátor Michal Kabele, proč jsou Sinners stále největším favoritem turnaje.

Druhé lákadlo je mužstvo Sampi. Jeho majitel a fotbalista Jakub Jankto do týmu investoval miliony a přivedl slovenského legendárního hráče Ladislava GuardiaN Kovácse, kolem nejž postavil ambiciózní a talentovanou partu. Jenže dosavadní výsledky Sampi jsou prozatím za očekáváním a „milionoví kluci“, jak hráče označil sám Jankto, se teprve sehrávají.

Do turnaje Tipsport CS:GO Online navíc nevstoupili ideálně. Hned na úvod padli s týmem Entropiq Prague, až poté začali vítězit. V semifinále se jim do cesty navíc připletli hráči Sinners.

Nejhorší výkon za poslední půlrok, uznávají Sinners

Vypjatá bitva o finále se třikrát dostala do prodloužení. Šťastnější po více než čtyřhodinové řežbě byli hráči Sampi. Po vítězství 2:1 nad Sinners se probojovali do finále a dá říct, že tuzemskou CS:GO jedničku sesadili přinejmenším v tomto klání z trůnu.

„Za poslední půlrok jsme nepodali horší výkon. Je to škoda, celé jsme si to prohráli. Ať to zní jakkoliv, tak Sampi byli nejhorší domácí tým, proti kterému jsme za poslední dobu hráli,“ neskrýval zklamání Tomáš Tomka alias Tomkeejs z týmu Sinners, který se po Zouharově odchodu posunul z postu trenéra na pozici hráče.

Druhý účastník nedělního finále vzejde ze souboje Dynama Eclot s eSubou. Papírové předpoklady počítají s postupem týmu Dynamo Eclot, který je majetkově propojen s hokejovým mužstvem Pardubice.

Celkem se v Tipsport CS:GO Online hraje o výhru 500 tisíc korun. Rovnou polovinu sebere vítězný tým. V rámci celé série MČR se v Counter-Strike turnajích letos rozdá téměř čtyři a půl milionu. Největší výhra čeká na hráče na finálovém klání MČR v Brně, kde vítěz bere milion korun.

Tagy: