Týden ve znamení deště a sněhu. Meteorologové varují před bouřkami

Letní bouřka 5

Počasí 20.4.2022 6:08

Oblačnost a střídající se dešťové a sněhové přeháňky nás neopustí po celý tento týden. Dokonce hrozí i bouřky. Ovšem příští týden se teploty vyšplhají až na 21 °C. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve středu bude zpočátku polojasno až skoro jasno. Ojediněle se objeví mlhy, a to i mrznoucí. Během dne začne od severu přibývat oblačnosti. Odpoledne a večer se na severu a severovýchodě místy vyskytne déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 metrů nad mořem i srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 10 až 14 °C, na severu a severovýchodě se mají pohybovat kolem 8 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 3 °C.

V noci ze středy na čtvrtek očekávejte oblačnou až zataženou oblohu. Na severu a severovýchodě se místy objeví déšť nebo přeháňky, v místech nad 800 metrů nad mořem sněhové. Na jihu a jihozápadě místy bude polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti, zejména na jihozápadě, až na −2 °C.

Ve čtvrtek má být oblačno až polojasno. Na severovýchodní polovině území bude zataženo až oblačno. Místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, v polohách nad 1 200 metrů nad mořem zpočátku sněhové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 11 až 15 °C, na severovýchodě bude kolem 9 °C.

V pátek nás čeká polojasno až oblačno, přes den přechodně až zataženo. Místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 13 až 17 °C.

V sobotu očekávejte oblačnou až zataženou oblohu, zpočátku bude místy i polojasno. Místy se vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 13 až 17 °C, na severovýchodě bude kolem 11 °C.

Příští týden se oteplí

V neděli bude oblačno až zataženo, občas se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 14 až 19 °C.

Od pondělí do středy má být oblačno. Na většině území se vyskytnou přeháňky, ojediněle bouřky. Postupně začnou srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 12 až 17 °C, postupně 16 až 21 °C.

Tagy: