Psa v Hradišti zachránili před utýráním, z nejhoršího je venku. K majiteli už se nevrátí

Týranému psovi z Uherského Hradiště se daří lépe.

Týranému psovi z Uherského Hradiště se daří lépe

Americký stafordširský teriér Blade, kterého majitel skoro utýral hlady, se dostává zpět do kondice. Za poslední týdny nabral už deset kilo a daří se mu dobře. Uherskohradišťská policie mezitím stále pokračuje ve vyšetřování.

Vyhublý na kost s utrápenýma očima, tak vypadal Blade 12. března, kdy si ho sousedé všimli v okně na sídlišti v Uherském Hradišti. Americký staford za deště olizoval okenní parapet. Podle veterináře zřejmě neměl několik týdnů přístup k jídlu ani vodě. Ze zoufalství dokonce vypil vodu ze záchodové mísy.

ČTĚTE TAKÉ: Snímek zhrouceného koně na Staroměstském náměstí vyvolal prudký ohlas, Hřib fiakry kritizuje

A jak vypadá Blade nyní? Nabral deset kilo a hezky se zakulatil. Na první pohled už nejde poznat, že by se jednalo o týrané zvíře.

„Je to takový dobrák, má nad vším nadhled. Výživový režim už žádný speciální nemá, najeli jsme na normální stravu. Má rád piškoty a sušené maso. V podstatě je to takový velmi vděčný strávník,“ popsala pro CNN Prima NEWS dočasná pečovatelka.

K majiteli už se Blade nevrátí

Majitel psa v Uherském Hradišti provozoval holičství. Naší televizi poslal v březnu vyjádření, ve kterém své chování vysvětloval psychickými problémy a všeho litoval. Do svého bytu už se nevrátil a podle našich informací žije v Praze.

„V bytě se neděje nic, je zavřený. Majiteli jsem psal SMS, neozval se. Má splátkový kalendář, splácí to rodina,“ sdělil majitel domu, ve kterém byl pes nalezen.

Co bude s Bladem dál, zatím není jasné. Záležet bude i na výsledku policejního vyšetřování. „Do současné doby jsme ve věci nikoho neobvinili, a to mimo jiné z toho důvodu, že nemáme pohromadě veškeré důležité dokumenty, o které jsme si zažádali,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle našich informací je ale jedna věc jistá. Blade se už nikdy nevrátí k majiteli, který ho málem utýral k smrti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klokan Dobby se stal tatínkem. Ostravskému maskotovi se po ročním toulání zapalují lýtka

Tagy: