Snímek zhrouceného koně na Staroměstském náměstí vyvolal prudký ohlas, Hřib fiakry kritizuje

Sociální sítě obletěla fotografie zhrouceného koně ze Staroměstského náměstí. Zvíře táhlo povoz určený pro vyhlídkové jízdy po hlavním městě. Snímek pořídil a zveřejnil fotograf Dominik Kučera, který pro redakci CNN Prima NEWS popsal celou situaci, k níž došlo během středečního večera. Na příspěvek reagoval i náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), který se proti fiakrům ohradil.

„Včera jsme s přáteli procházeli Staroměstským náměstím. Na jednom místě byla velká skupina turistů kolem povozu, kteří si fotili zhrouceného koně. Trvalo asi 10 minut, než ho kočí odpoutali. Zdůrazňuji, že nevím, co bylo příčinou stavu zvířete,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Kučera.

K TÉMATU: Takhle se na MS v hokeji bude fandit v okolí hal: Pivo za 110 Kč, platit půjde jen kartou

Fotograf uvedl, že měl již zkušenost s koňským povozem, který se objevil i na pražské magistrále. „Myslím si, že touto cestou by se Praha pro turisty prezentovat neměla. Takové využívání zvířat nepatří do dnešní doby,“ pronesl Kučera.

Vedení města by se podle něj mělo zamyslet nad tím, jak působí na cizince, kteří zamíří na návštěvu metropole. „Působí to, že je tu možné vydělávat i takto nehumánním způsobem,“ dodal fotograf.

Na snímek reagoval i náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib. „Byl jsem upozorněn na tuto znepokojivou fotku, na které leží svalený kůň zapřažený v kočáře. Podle našich informací mu podklouzla noha a teď je v péči veterinářů,“ informoval na síti X.

Zdůraznil, že Piráti již delší dobu prosazují „přístup důsledné ochrany zvířat“, tudíž provoz fiakrů v centru města razantně odmítají.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kuriózní nehodu na Barrandově způsobila řidička, která najela do vchodu paneláku

Tagy: