V domě na Plzeňsku spoutali ozbrojenci několik lidí. Hledá je česká i německá policie

V Tlumačově na Domažlicku došlo k přepadení domu (12. 4. 2024).

Policie pátrá po ozbrojencích

Do domu v obci v Plzeňském kraji poblíž hranic s Německem v noci ze čtvrtka na pátek vnikli ozbrojení muži a spoutali tam několik lidí. Policisté z České republiky i Německa po nich pátrají, do akce nasadili i vrtulník. Na oficiálních stránkách policie o tom informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Oznámení o tom, že ozbrojení muži do domu vnikli, přijala policie na tísňové lince. „Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, které po neznámých pachatelích začaly pátrat. Přivolán byl policejní psovod se služebním psem, nasazen byl také vrtulník,“ uvedla mluvčí na policejním webu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Státní zástupce žádá vazbu pro ženu, která měla na Mostecku surově ubodat partnera

Ke spolupráci přizvala česká policie také německé kolegy. „Vyvíjíme maximální úsilí, abychom podezřelé muže zadrželi. V současné době provádíme úkony trestního řízení, takže nebudeme poskytovat bližší informace. Jakmile to bude možné, další informace sdělíme,“ sdělila Brožová kolem desáté hodiny dopoledne.

Záchranná služba na místě nezasahovala, uvedla mluvčí Mária Svobodová. Podle webu iDNES se událost stala v Tlumačově na Domažlicku. Lidé, kteří byli v domě spoutáni, nejsou zranění. Ozbrojená skupina je okradla.

Do objektu měla podle informací CNN Prima NEWS vtrhnout čtveřice maskovaných mužů. Z místa si údajně odnesli hotovost kolem čtvrt milionu korun. Dům stojí na samotě, a to nad částí Tlumačova Filipova Hora. Starosta obce uvedl, že poškozeným má být cizinec, nejspíše německé národnosti.

Má se jednat také o podnikatele provozujícího noční kluby, uvedl web Novinky.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Falešný bankéř s kurýrem v Praze okradli ženu o půl milionu

Tagy: