Účast na stáži podmíněna sexem? Absurdní, bránil se Feri. Soud bude pokračovat v úterý

Dominik Feri u soudu

Pokračuje soud s Ferim

Obvodní soud pro Prahu 3 ve čtvrtek pokračoval v projednávání případu bývalého poslance Dominika Feriho, který čelí obžalobě ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění. Feri nadále tvrdí, že je nevinen, zároveň pro CNN Prima NEWS dodal, že se na nejnovější slyšení cítí být připraven. V úterý by měly v pokračování hlavního líčení zaznít závěrečné řeči, rozhodnutí by mohl soud vynést příští čtvrtek.

„Cítím se samozřejmě nevinen,“ řekl Feri redakci CNN Prima NEWS před začátkem líčení. Již dříve opakovaně odmítl, že by se dopustil jakéhokoli sexuálního násilí nebo zneužil něčí bezbrannosti. Důrazně nesouhlasil s tím, že by někomu podal jakoukoli omamnou látku.

Ve svých vyjádřeních před soudem poukazoval například na údajné rozpory ve výpovědích dívek a svědků, které podle něj dokazují, že tvrzení žalobkyně nejsou pravdivá. „Nikdy jsem nepodmiňoval účast na stáži sexem nebo něčím podobným. To je naprosto absurdní,“ sdělil také.

Soudkyně Lenka Hájková pro dobu výslechu znalců vyloučila ze síně veřejnost. „Je zřejmé, že v rámci výpovědi znalců budou probírány velmi citlivé údaje týkající se hodnocení osobnosti obou poškozených, týkající se jejich duševního zdraví, a vyloučení veřejnosti je tudíž odůvodněno důležitým zájmem poškozených na ochraně jejich osobnostních práv. Lze souhlasit s tím, že tento zájem převažuje nad zájmem na veřejnosti hlavního líčení,“ konstatovala.

Veřejnost se mohla do síně vrátit po 13. hodině. Poté probíhal Feriho výstup, kdy rozporoval nařčení žen. Ve 14 hodin navázalo líčení výpovědí svědkyně, která vylíčila zkušenosti ze své stáže v Poslanecké sněmovně a o tom, jak se k ní a k jedné z poškozených Feri choval.

Feri je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění. Bývalému poslanci hrozí podle trestního zákoníku až desetileté vězení, obžaloba totiž tvrdí, že se jednoho ze skutků dopustil na tehdy sedmnáctileté dívce.

PŘIPOMEŇTE SI DOSAVADNÍ VÝVOJ VE FERIHO KAUZE: Verdikt ve Feriho kauze může brzy zaznít. Co stálo za pádem nejmladšího poslance?

Tagy: